València en Comú se suma a les mobilitzacions contra el TTIP i CETA i contra la pobresa

 

La plataforma municipalista es mobilitzarà el dissabte junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials per a defendre “un món més just, sostenible, igualitari per a totes les persones i per al planeta”

 

València en Comú (VALC), junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials, eixirà al carrer el dissabte 17 d’octubre per a manifestar-se amb el lema “Ni ZETA ni TTIP, les persones i el planeta per damunt de les multinacionals”.

La manifestació eixirà del Parterre a les sis de la vesprada i s’ha convocat per a protestar contra el TTIP i el CETA, sengles tractats de lliure comerç que Estats Units està negociant a porta tancada amb la Unió Europea i Canadà respectivament i que, segons el parer dels convocants,” no complixen els mínims necessaris perquè la població i els governs locals dels països que conformen la Unió Europea sàpien de primera mà en què els va a afectar si els tractats es firmen finalment”.

cartel-ttip segueix llegint

Convocatòria pública per a la contractació de serveis d’avaluació del Grup Municipal de VALC

 .

Bon dia companyes.

Del 3 al 12 d’octubre de 2016, València en Comú obri convocatòria, dirigida a persones jurídiques o professionals autònoms, per a contractar els seus serveis, per tal de realitzar l’avaluació del Grup Municipal i del Grup de la Diputació de València en comú, donant així compliment al mandat recollit en els nostres documents organitzatius.El procediment el promou el Plenari de València en Comú i l’executa, per mandat, la Comissió Coordinadora de València en Comú.

Totes aquelles persones o entitats que vulguen participar hauran d’enviar les seues ofertes a:

amb l’assumpte “Convocatòria Avaluació”.

Es valoraran positivament aquelles ofertes que, a més d’oferir un preu més avantatjós, incloguen experiència provada en la realització d’avaluacions a altres plataformes ciutadanes, partits polítics o organitzacions socials; ús de tècniques participatives que possibilitin la implicació en el procés de la plataforma ciutadana així com la generació de documentació i materials d’anàlisi i la col·laboració en la devolució de resultats als/les participants de la plataforma.

El dia 13 d’octubre del 2016 es comunicarà la resolució del concurs a la nostra pàgina web.

Comissió de Comunicació de València en Comú

 

València en comú reitera el seu recolzament al Dia de la Visibilitat Bisexual

 

La plataforma municipalista recolza tots els actes organitzats per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. 

 

València en Comú (VALC) recolza un any més els actes que Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha organitzat amb motiu de la celebració, aquest divendres 23 de setembre, del Dia de la Visibilitat Bisexual, una iniciativa que va tenir lloc per primera vegada en 2007 amb l’objectiu de “celebrar i visibilitzar l’orientació sexual de les dones i homes bisexuals en tots els àmbits de la nostra societat”, segons es manifesta des de VALC. La plataforma municipalista anima a la ciutadania a participar en les activitats de carrer organitzades a València “contra els prejudicis, el masclisme i, sobretot, contra la invisibilitat que viuen i pateixen diàriament les persones bisexuals”. Entre aquests actes, destaca la concentració prevista per a les 19:30 d’aquesta vesprada en la Plaça de la Verge. S’ha previst també un sopar i la projecció d’una pel·lícula amb debat posterior.

 València en comú recolza també la crida i manifest de la Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) en el qual s’insta a reivindicar “el lloc de les persones bisexuals, no solament dins del col·lectiu LGTB sinó en el conjunt de la societat, perquè la bisexualitat l’enriqueix i és una part fonamental d’ella. Quan parlem de bisexualitat parlem de la capacitat de sentir atracció sexual, emocional i/o romàntica per persones de més d’un sexe i/o gènere, no necessàriament al mateix temps, de la mateixa manera o amb la mateixa intensitat. És per açò que defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes. Demandem una societat més igualitària en la qual les múltiples cares de la bisexualitat deixen de ser invisibilitzades pel monosexisme, aquella imposició social que força a les persones a definir-se com a homosexuals o heterosexuals”. I s’afegeix que “tan perilloses per a la societat són l’homofòbia i la transfòbia, com la bifòbia”.

En aquest sentit, VALC subratlla la seua defensa de les reivindicacions dels col·lectius LGTB i exigeix una major implicació institucional en el “desenvolupament i avanç cap a una formació específica en bisexualitat als i les professionals de la salut, administració pública o educació i una societat millor informada en diversitat sexual i identitat de gènere. Pensem que açò és fonamental per a combatre els estereotips atribuïts a totes les persones bisexuals com a vicioses, promíscues, que estem confoses o en una fase, no som de fiar, etc…”.

València en Comú reitera que, en el Dia de la Visibilitat Bisexual, “es pronuncia contra la bifòbia social i institucional, sumant-se a la justa reivindicació dels col·lectius LGTB que assenyalen i conclouen que ‘la bifòbia i el masclisme sempre van de la mà; pel que reivindiquem trencar amb les diferències de gènere per a acabar amb la nostra invisibilitat en tants àmbits de les nostres vides, aportant referents dins de la societat, amb la finalitat de empoderar-nos com a persones bisexuals i obrir camí a les futures generacions perquè visquen plenament la seua afectivitat i/o sexualitat’.

Des de València en Comú, una vegada més, sostenim i defensem els mateixos drets per a totes les persones, també per a les quals, com en aquest cas, tinguen l’orientació sexual que tinguen. “Les persones, sempre primer”.

Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

Dos anys després

 

Fa hui dos anys, aquell 23 de setembre del 2014, en una Assemblea històrica al Teatre Micalet de València, començàrem a somiar este projecte que hui és València en Comú.

 

dos-anys-despres_seg

Les que estàvem allí érem conscients que l’únic camí per a tirar un govern antisocial i corrupte del Partit Popular era per mitjà de la unió de les forces transformadores que havíem estat tots estos anys juntes als carrers exigint una ciutat per a la seua gent.

Després de 25 anys, teníem una ciutat feta per al negoci de grans empreses i atractiva per a la corrupció, que donava l’esquena als barris i als veïns i veïnes. Per això, una diversitat de persones -procedents d’organitzacions polítiques i de moviments socials-  decidirem passar a l’ofensiva i constituir una plataforma municipalista que es presentarà a les eleccions per a tornar València a la seua gent.

València en Comú va arribar a les institucions al juny del 2015 i, hui, seguim sentint-nos com a intruses dins de les institucions… I així volem seguir; sempre amb un peu al carrer -amb la nostra gent- i un altre en la institució, per a garantir que les reivindicacions ciutadanes formen part de l’agenda política.

No volem renunciar a res. Vam vindre per a canviar-ho tot, per a construir, entre tots i totes, una ciutat habitable, on les persones estiguen en el centre. Una ciutat solidària, transparent, sense desnonaments, sense retalls socials, abraçant la diversitat, fent del compliment dels drets humans una realitat i on totes les persones podem viure amb dignitat.

Des de València en Comú hui, 23 de setembre, ens tornem a comprometre amb els nostres veïns i veïnes. Continuem amb il·lusió i força construint juntes una unitat popular de les forces transformadores que continue impulsant una societat més democràtica, participativa, igualitària, plural, justa, inclusiva i diversa.

 

Davant l’intent de frau detectat, comencem de nou

 

Obert el procés d’inscripció telemàtica a València en Comú

 

Després del Plenari extraordinari del passat dia 15 de setembre de 2016 vos fem arribar, a totes les persones inscrites en València en Comú, els acords que allí es van adoptar perquè siguen coneguts per totes.

En primer lloc, assenyalar-vos que es va aprovar elaborar un reglament unificat de votacions. El dit reglament serà elaborat en la Comissió de Metodologia i, una vegada estiga redactat, es portarà a debat i posterior aprovació en Plenari. Només llavors, després d’aprovar el dit reglament, posarem col·lectivament dates per a les eleccions a Comissió Coordinadora, Comissió de Finances, Comissió de Garanties i Seguiment del Codi Ètic i Vocals de les Juntes Municipals de Districte.

segueix llegint

Ajornament d’eleccions

 

Juntes Municipals de Districte

Benvolguts companys i companyes:

Davant de la situació en què ens trobem, després d’haver-nos enfrontat a un intent de frau en la inscripció d’electors en el cens de València en Comú que utilitzarem per a l’elecció dels/de les nostres VOCALS EN LES JUNTES MUNICIPALS DE DISTRICTE, el Comité Electoral, reunit dissabte passat, 10 de setembre, va decidir prendre en consideració la petició de la Comissió Coordinadora de disposar d’uns dies més per a depurar el cens, salvaguardant les garanties jurídiques de les persones que puguen estar implicades en eixe intent de frau, assegurant la no destrucció de proves e impedint, al mateix temps, que els electores ficticis puguen participar en el procés.

Tenint tot açò en compte, el Comité Electoral, per unanimitat, va acordar:

segueix llegint

Convocatòria de Plenari extraordinari

.

Data: 15 de setembre de 2016
Hora: 18:30 hores
Lloc: Seu de Comissions Obreres. Plaça de Nàpols i Sicilia, 5. València

 
Orde del dia:

  1. Informació, anàlisi, propostes i eventual presa de decisions en torn al fallit intent de frau electoral.

Donat que és un Plenari extraordinari, el punt a tractar és únic i no hi ha lectura de l’acta anterior ni torn obert de paraula.

ARA, MÉS QUE MAI,
VALÈNCIA EN COMÚ ENS NECESSITA!!!
.

Intent de frau contra València en Comú

 

Davant de les informacions aparegudes en alguns Mitjans de comunicació durant els últims dies, la Coordinadora de València en Comú (VALC) es veu en l’obligació de fer algunes precisions.

  1. És rotundament fals que hi haja hagut un frau electoral en el procés d’elecció telemàtica de cinc membres de la Coordinadora de VALC, encara que sí que és veritat que hi ha hagut un intent de frau detectat a temps, abans que es fera el recompte, la qual cosa demostra l’eficàcia del sistema telemàtic adoptat a l’hora de detectar i bloquejar qualsevol intent de vulneració i/o alteració del mateix.
  2. Al marge de les responsabilitats polítiques i penals que es deriven d’este intent de frau frustrat, la Coordinadora de VALC insistix en el fet que este suposat intent de frau està dirigit, sobretot, contra el cor i la raó de ser de la nostra plataforma municipalista, ja que no sols poguera haver influït en el resultat final, sinó que també i, sobretot, poguera haver buscat la desacreditació tècnica i política de València en Comú.
  3. Reiterem el compromís de València en Comú, tal com expressem en un recent comunicat intern, amb el respecte als drets fonamentals des del dret a la identitat i pròpia imatge -la qual cosa ens va portar a reaccionar amb tot el rigor contra la suplantació detectada denunciant immediatament l’intent de frau en els jutjats-, com el dret a la presumpció d’innocència, garantia fonamental en els processos penals.

En este sentit, mai deixarem de proclamar amb orgull, com vam fer en el mencionat comunicat, que València en Comú és “una organització transparent cap a fora i cap a dins, per la qual cosa denunciem allò que ha ocorregut, ja que és un atac a la nostra democràcia interna i estes pràctiques no tenen cabuda en VALC.

Davant d’este dur colp, continuem treballant per construir una organització forta, oberta i transparent que estiga al servici de la gent i transforme esta ciutat en comú”.

València, 12 de setembre de 2016

València en Comú davant l’intent de frau en les eleccions a Comissió Coordinadora

 

Des de la Comissió Coordinadora de València en Comú volem traslladar-vos quina és la situació actual dels processos de votació telemàtica, les conseqüències que ha tingut per als mateixos l’intent de sabotatge i l’estat de les actuacions, que inevitablement havíem de dur a terme i anunciem en el Plenari d’ahir, huit de setembre.

 

Poster campaña 03En primer lloc volem deixar clar que la nostra denúncia es limita als fets dels que comptem amb proves i que consten en l’informe que es va presentar ahir: des d’una mateixa IP s’ha produït el registre de huitanta-tres votants per mitjà de l’ús de dades falsejats, presumible obtinguts d’una llista de personal interí de la Junta d’Andalusia, disponible públicament en internet, utilitzant per a això documents acreditatius de la vinculació amb València manipulats i números de telèfon virtuals, adquirits en internet.

La nostra denúncia es limita a l’ocupació d’identitats suplantades en un procés electoral intern, sense entrar en la valoració de les finalitats perseguides, ni en els possibles efectes en el resultat de la votació. Esta acció pot tindre per fi influir en el resultat del procés o desacreditar-lo tècnicament i políticament. A priori, no podem saber quina de les dues coses és la que pretenien els autors.

El nostre compromís amb el respecte als drets fonamentals, des del dret a la identitat i pròpia imatge, la qual cosa ens porta a reaccionar amb tot el rigor contra la suplantació detectada, com el dret a la presumpció d’innocència, garantia fonamental en els processos penals.

Així mateix, intensificarem els nostres esforços perquè l’anul·lació de la votació a la Comissió Coordinadora acordada pel Plenari, per a obrir-la novament, prèvia depuració del cens d’inscrits, i fer-la coincidir amb la votació d’elecció de vocals per a les Juntes Municipals de Districte, votació que es tanca el diumenge díhuit de setembre.

València en Comú som una organització transparent per a fora i cap a dins, per la qual cosa denunciem allò que s’ha ocorregut, ja que és un atac per a la nostra democràcia interna i estes pràctiques no tenen cabuda en VALC.

Davant d’este dur colp, continuem treballant per construir una organització forta, oberta i transparent que estiga al servici de la gent i transforme esta ciutat en comú.

Comissió Coordinadora de València en Comú

Ciutats rebels

 

València en comú participa en un projecte de municipalisme transformador

La plataforma municipalista intervindrà al costat de Barcelona en comú i Marea Atlàntica en una trobada que abordarà el canvi d’Europa des dels municipis

 

La seu de l’Associació El Ventanal, al número 13 del carrer Fra Pere Vives de València, serà l’escenari d’una reunió de treball sobre “Ciutats rebels. Com canviar Europa des dels municipis “. Es tracta d’una trobada en què participaran València en comú (VALC), Barcelona en comú i Marea Atlàntica. L’acte, que és obert al públic, començarà a les 20:30 hores del divendres 1 de juliol.

segueix llegint