Ciutats rebels

 

València en comú participa en un projecte de municipalisme transformador

La plataforma municipalista intervindrà al costat de Barcelona en comú i Marea Atlàntica en una trobada que abordarà el canvi d’Europa des dels municipis

 

La seu de l’Associació El Ventanal, al número 13 del carrer Fra Pere Vives de València, serà l’escenari d’una reunió de treball sobre “Ciutats rebels. Com canviar Europa des dels municipis “. Es tracta d’una trobada en què participaran València en comú (VALC), Barcelona en comú i Marea Atlàntica. L’acte, que és obert al públic, començarà a les 20:30 hores del divendres 1 de juliol.

segueix llegint

Orgull de ser, sentir, lluitar i somiar… en comú!

 

Un any més, arriba l’Orgull LGTB de València, organitzat per Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València. L’orgull del moviment per la defensa de les persones LGTBI, i el de tota una societat que defèn la igualtat, la inclusió, la justícia, els drets humans i la diversitat.

 

Enguany, recorrerem els carrers de València sota el lema “Persones bisexuals, diverses i iguals”.

2016. Cartell mani LGTBI segueix llegint

València en Comú denúncia que la massacre d’Orlando és un atac contra la diversitat

 

La plataforma municipalista assenyala que l’assassinat de cinquanta persones en Orlando és “un atac brutal contra el col·lectiu LGTBI i contra la diversitat”

 

València en Comú (VALC) ha mostrat públicament la seua “solidaritat internacional” amb les víctimes del que considera “la LGTBIfobia d’Orlando” i la seua “indignació” per eixa massacre, en la que han mort assassinades cinquanta persones. VALC denúncia que ha sigut “un atac brutal  contra el col·lectiu LGTBI”  (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i “un atac contra la diversitat”.

Lazo negro 

segueix llegint

València en Comú i el municipalisme davant del canvi estatal

 

La plataforma municipalista convida a la ciutadania a reflexionar junt amb Ramón Espinar i Lara Hernández en torn a les implicacions locals del canvi estatal

 

València en Comú (VALC), amb el lema “El municipalisme cap al 26J”, ha organitzat un aperitiu obert als mitjans de comunicació i al veïnat que tindrà lloc dimecres que ve, 8 de juny, a les dotze i mitja de la vesprada i que comptarà amb la presència de Ramón Espinar, diputat de Podem en l’Assemblea de Madrid i portaveu de la dita formació en el Senat, i Lara Hernández, d’Ara Madrid. També intervindran María Oliver, regidora de València en Comú i integrant del Consell Ciutadà Municipal de Podem-València i Mireia Biosca, secretària general i portaveu de VALC. Serà en el Bar El Món, carrer Puerto Rico, 26, en Russafa. El municipalisme i les implicacions locals davant del canvi estatal que s’aproxima el 26J centraran les intervencions.

segueix llegint

València en Comú dóna suport a la denúncia contra el cardenal Antonio Cañizares

 

Hui, més de 40 entitats i associacions de tot Espanya hem donat suport a la denúncia de Lambda contra el cardenal Antonio Cañizares per les seues paraules homòfobes i masclistes.

 

S’ha presentat una denúncia hui, a la Ciutat de la Justícia de València, en la Fiscalia de Delictes d’Odi, en entendre que les afirmacions del cardenal fomenten el discurs de l’odi i la discriminació cap al col·lectiu LGTBI i cap a les dones.

photo_2016-06-03_18-42-15

segueix llegint

Les feministes de la confluència “A la Valenciana” promouen un “acord violeta” del Botànic

 

Al pacte també s’han sumat dones independents, de VALC i de Lligams  

La iniciativa representa un gran pas dels feminismes en l’acció política

 

  • El pacte feminista del Botànic naix per a impregnar de feminisme la campanya, els possibles pactes, les polítiques del govern del canvi i l’interior de les nostres organitzacions. Cal posar el feminisme, fonamental en la defensa dels drets humans i les llibertats de totes les persones, en el centre d’esta confluència.
  • Estem decidides a participar activament en la campanya perquè siga feminista, és a dir, coherent amb els principis que defensem als programes electorals, i continuar espentant juntes després del 26J perquè els feminismes s’incorporen a tots els aspectes de la política.

segueix llegint

València en Comú torna a recolzar les Marxes de la Dignitat

 

La plataforma municipalista subratlla que “per a aconseguir una verdadera transformació social” és necessari “seguir organitzant-nos i mobilitzant-nos en els carrers”

 

Amb el lema “Pa, Treball, Sostre, Dignitat. Per una rebel·lió democràtica a Europa”, les Marxes de la Dignitat tornen a eixir als carrers, esta vegada de forma descentralitzada, el dissabte 28 de maig. La manifestació de València serà a les sis de la vesprada d’eixe dia i eixirà de la Plaça de Sant Agustín per a transcórrer per Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça de l’Ajuntament, Barques, Pintor Sorolla, Plaça Alfons el Magnànim i Justícia fins a desembocar en la Delegació del Govern del carrer Colom. València en Comú (VALC) torna a recolzar les Marxes de la Dignitat i subratlla que “per a aconseguir una verdadera transformació social” no n’hi ha prou amb entrar en les institucions, sinó que és necessari “seguir organitzant-nos i mobilitzant-nos en els carrers”.

segueix llegint

València en Comú crida a la participació activa en Projectem en Comú

 

La plataforma municipalista inicia l’última fase d’una convocatòria en què la ciutadania decidix la destinació dels excedents salarials dels càrrecs públics de VALC

 

València en Comú (VALC) ha posat en marxa l’última fase de Projectem en Comú, una convocatòria feta pública el passat 13 d’abril i amb la que VALC pretén desenvolupar “els mecanismes que permeten una gestió dels excedents salarials dels nostres càrrecs públics d’acord amb els mecanismes del nostre Codi Ètic”. La plataforma municipalista va destinar 30.000 euros a la subvenció de projectes socials de moviments ciutadans, espais autogestionats i col·lectius socials. Una vegada rebuts projectes de qualsevol tipus, “és hora que la ciutadania participe. El termini per a donar el suport ciutadà als projectes és del 24 de maig al 7 de juny en la web http://valenciaencomu.org/és/projectem-en-comu-3/.

segueix llegint

València en Comú crida a la participació en el Dia Internacional del Comerç Just

 

La plataforma municipalista  subratlla el poder transformador del comerç per a la construcció  “d’un món més igualitari, sa i habitable”

 

Els actes commemoratius del Dia Internacional del Comerç Just arriben a València diumenge que ve 22 de maig. La Plaça de l’ajuntament serà l’escenari, durant tot el dia, d’una sèrie d’activitats per a tota la família organitzades per les entitats ciutadanes dedicades al comerç just. El lema és “Sóc Comerç Just”. València en Comú (VALC) s’ha sumat a esta celebració i ha fet una crida a la participació “en esta jornada de celebració d’una manera de comerç i consum radicalment diferent de les pràctiques convencionals”.

segueix llegint