València en Comú participa en una trobada de plataformes municipalistas a París

 

15056471_1206858769408644_2820970582007221023_n

 

La formació valenciana aporta la seua visió a la difusió de les experiències municipalistas de l’Estat Espanyol en la capital francesa.

 

València en Comú (VALC) participa a París en una trobada de plataformes municipalistas de l’Estat Espanyol que es desenvoluparà els dies 23 i 24 de novembre. Junt amb VALC, estaran Barcelona en Comú i la Marea Atlàntica. Amb la denominació de “Ciutats en transició i lluites ciutadanes”, es pretén exposar i difondre les experiències municipalistas espanyoles en la capital francesa i contribuir a la internacionalització d’este moviment.

 

La trobada, que s’inscriu en un projecte cridat La ciutat dels Comuns (www.commonspolis.org), ha sigut organitzada per l’empresa Empodera Consultors, dedicada a contribuir nacionalment i internacionalment a l’apoderament de la ciutadania, i el Moviment Utopia, una cooperativa francesa d’educació popular. El patrocini és de l’organització suïssa Fundació Charles Leópold Mayer per al Progrés de l’Home.

Els objectius d’esta trobada sobre Ciutats en Transició i Lluites Ciutadanes són, segons els organitzadors, “contribuir a la transició cap a una Europa de les ciutats i els ciutadans, socialment justa i respectuosa amb les generacions futures” i que tinga en compte “els límits del planeta”. És a dir, contribuir a “una Europa dels comuns”, a més de “difondre a França les experiències municipalistes de l’Estat Espanyol, generar un diàleg entre estes experiències per a comprendre la seua diversitat històrica i organitzativa així com els problemes i desafiaments que afronten”.

També es té intenció de “crear relacions bilaterals entre estes plataformes polítiques i els moviments ciutadans, organitzacions i think tanks a França i a Europa lligats als moviments dels comuns, de la transició de les ciutats, de l’ecofeminisme, el ‘bon viure’, de la justícia climàtica i de l’economia social i solidària”.

Tots estos aspectes seran exposats per representants de València en Comú, Barcelona en Comú i la Marea Atlàntica i debatuts amb les persones assistents a la trobada, en l’organització de la qual ha tingut un paper fonamental Empodera Consultors, promotora d’un observatori de les polítiques, experiències i iniciatives de les plataformes de govern local en l’Estat Espanyol “per a contribuir a la internacionalització d’este moviment”. La trobada de París s’emmarca dins d’este projecte, el primer pas de la qual va ser una trobada de ciutats rebels que va tindre lloc a València el passat mes de juny.

València en Comú participa en la manifestació de València contra les violències masclistes

valc_cartel15n_1

 

 

La plataforma municipalista es suma a la manifestació del pròxim 25N contra les violències masclistes, organitzada pel Moviment Feminista de València.  

 

València en Comú (VALC) es suma un any més a la gran manifestació en el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, prevista per a les set i mitja de la vesprada del divendres 25 de novembre a València i organitzada pel Moviment Feminista de València. VALC  anima a la ciutadania a participar en aquesta gran manifestació portada a terme per a reclamar “la eradicació de totes les violències masclistes a les que seguim sotmeses les dones en tots els àmbits de les nostres vides”.

 

VALC subratlla el seu suport a l’ “objectiu d’ aquesta manifestació de denunciar les violències masclistes i la falta de resposta contundent per part de les administracions i els governs, així com visibilitzar que el moviment feminista és la clau de la transformació cultural i social”. La plataforma municipalista considera que “sense les dones, no hi haurà revolució” per tant fa una crida perquè “totes juntes, practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista, tornem a dir prou a les violències masclistes i a reivindicar poder viure i gaudir de les nostres vides i relacions lliures”.

 

La plataforma municipalista, en aquest dia assenyalat, es manté ferme amb el seu posicionament per “una societat que porte per bandera la igualtat real entre homes i dones” i posa de manifest el seu rebuig a “qualsevol estigma del sistema patriarcal”. València en Comú denúncia, que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la mitat de la població, i fa una crida a les autoritats contra la violència sexual que pateixen totes les dones i les xiquetes refugiades.

 

València en Comú mostra el seu total i absolut rebuig de sostindre una societat que permeta, que en aquest últim any hagen sigut assassinades 74 dones (incloent casos no oficials, transfòbics, filles de dones assassinades, etc) i que des de l’ any 1.999, comptabilitzem més de 1.378 feminicidis per violència masclista en l’ Estat Espanyol.

 

Per a VALC, “el motiu de les morts ha sigut simplement ser dona, ser dones en una societat patriarcal que es sosté sobre una base d’ hegemonia i de violències de l’ home cap a la dona”. “Entenem com violències no sols els colps, sinó la violència i el maltractament psicològic a què desenes de dones estan sotmeses en les seus cases. Entenem per violència la privació de la independència econòmica de l’home sobre la dona, entenem per violència els sostres de vidre i les bretxes salarials. Entenem com una violència més la invisibilització contínua de la dona, moltes vegades relegada a posicions secundàries o a simples objectes, tant en la vida  laboral com en la vida pública, on les dones continuen sent destinades a les tasques reproductives i de la cura”.

 

València en Comú subratlla que necessitem sostenir i visibilitzar la lluita cada dia contra “les opressions que el sistema patriarcal ens imposa. Des d’ ací, intentem avançar cap a una societat feminista en què ja no siga necessari tornar a dir ni una menys, en la que la dona puga ocupar llocs que la societat té interioritzats com a propis dels homes”.

 

VALC és suma a la reivindicació i fa una crida al perquè, com assenyala el manifest de la convocatòria, “Ens va la vida en això. Perquè volem una vida lliure i lliure de violències”.

Aquest 25N, ens veiem als carrer de València. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!!!!

València en Comú participa a la manifestació a Tarragona contra les violències masclistes

 

La plataforma municipalista s’ha sumat a la gran marxa contra les violències masclistes organitzada per la Plataforma Feminista 5N a Tarragona

 

València en Comú (VALC) s’ha sumat a la gran marxa contra les violències masclistes prevista per a les dotze del migdia del dissabte 5 de novembre a Tarragona i organitzada per la Plataforma Feminista 5N a Tarragona. VALC anima a la ciutadania a participar en esta gran manifestació posada en marxa per a reclamar “la eradicació de les violències a què seguim sotmeses les dones en tots els àmbits de les nostres vides”.

 

La Plataforma Feminista 5N a Tarragona s’ha conformat per col·lectius i organitzacions feministes de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears amb l’objectiu de “impulsar, convocar i realitzar una àmplia i massiva crida a esta gran manifestació contra les violències masclistes”. Des de València en Comú s’apunta que “esta iniciativa dóna continuïtat a les mobilitzacions contra les violències masclistes que hi ha hagut en diversos territoris de l’Estat Espanyol, com la que es va realitzar en Euskalherría el passat 9 d’abril i la Marxa Estatal del 7N a Madrid, fa ja un any”.

 

VALC subratlla el seu suport al “objectiu d’esta manifestació de denunciar les violències masclistes i la falta de resposta contundent per part de les administracions i els governs, així com visibilitzar que el moviment feminista és la clau de la transformació cultural i social”. La plataforma municipalista considera que “sense les dones, no hi haurà revolució” per la qual cosa fa una crida perquè “las unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’apoderament i l’autodefensa feminista, tornem a dir basta a les violències masclistes i a reivindicar poder viure i gaudir de les nostres vides i relacions lliures”.

 

València en Comú assenyala que “en este moment, som múltiples els col·lectius i organitzacions feministes de Lleida, Tarragona, Tortosa, Barcelona, València, El Maresme i altres comarques i ciutats, a més de partits polítics, sindicats, moviments socials i tota una ciutadania les que estem treballant per a omplir els carrers de Tarragona de milers de persones i, sobretot, de milers de dones per a dir alt i clar basta a les violències masclistes”.

 

VALC se suma “a la reivindicació i crida perquè, com assenyala el manifest de la convocatòria, ens va la vida en això, perquè volem una vida lliure i lliure de violències. Ens veiem als carrers de Tarragona”.

 

 

cartel-terragona-5n

València en Comú apoya a los internos del CIE de Aluche en huelga de hambre

 

La plataforma municipalista reitera su exigencia de cierre de todos los Centros de Internamientos de Extranjeros en el Estado Español

 

Ante la noticia de la huelga de hambre iniciada por numerosos internos del Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) de Aluche, València en Comú (VALC) ha hecho público su apoyo a estos internos y reiterado su exigencia de cierre de todos los CIEs del Estado Español, unas instituciones que la plataforma municipalista considera “aberrantes desde un punto de vista tanto jurídico como moral”.

Para València en Comú, “la situación insostenible de falta de libertad y de privación de derechos que se vive en los Centros de Internamientos de Extranjeros ha dado lugar a lo que los medios y el gobierno llaman motín”. VALC opina que “se trata más bien de la inevitable respuesta de unas personas que ven cómo su esfuerzo en pos de un futuro y de una vida mejor acaba entre las rejas y los cerrojos de una cárcel para inocentes”.

La plataforma municipalista recuerda que “la respuesta represiva a las movilizaciones del CIE de Aluche ha dado lugar a que muchos de sus internos, algunos de ellos provenientes del Centro de Internamiento de Extranjeros de Valencia, cerrado actualmente por razones de salubridad, hayan iniciado una huelga de hambre que apoyamos desde València en Comú con la esperanza de que solo tenga como consecuencia poner el foco en esta terrible situación”. Además, VALC subraya su deseo de que no haya que lamentar “ninguna pérdida más como consecuencia de la situación desesperada a la se está arrojando a estas personas”.

La plataforma municipalista considera que “los CIEs son instituciones aberrantes tanto desde un punto de vista jurídico como moral. Jurídico porque privan de su libertad a personas que no han cometido delito alguno, sino que se ven abocadas a esta situación por la condición de su estancia en este Estado. Y los CIEs son aberrantes moralmente porque, ante la situación de desamparo y dificultad que padecen las personas que son internadas, se les ofrece la represión como única respuesta”.

València en Comú reitera su “rechazo a los Centros de Internamiento de Extranjeros con la convicción de que ningún supuesto de irregularidad administrativa puede tener como consecuencia pérdida de libertad. Por ello, hoy con más motivo, exigimos el cierre de todas las instalaciones de este tipo que existen en el territorio del Estado Español”.

València en Comú se suma a les mobilitzacions contra el TTIP i CETA i contra la pobresa

 

La plataforma municipalista es mobilitzarà el dissabte junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials per a defendre “un món més just, sostenible, igualitari per a totes les persones i per al planeta”

 

València en Comú (VALC), junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials, eixirà al carrer el dissabte 17 d’octubre per a manifestar-se amb el lema “Ni ZETA ni TTIP, les persones i el planeta per damunt de les multinacionals”.

La manifestació eixirà del Parterre a les sis de la vesprada i s’ha convocat per a protestar contra el TTIP i el CETA, sengles tractats de lliure comerç que Estats Units està negociant a porta tancada amb la Unió Europea i Canadà respectivament i que, segons el parer dels convocants,” no complixen els mínims necessaris perquè la població i els governs locals dels països que conformen la Unió Europea sàpien de primera mà en què els va a afectar si els tractats es firmen finalment”.

cartel-ttip segueix llegint

Convocatòria pública per a la contractació de serveis d’avaluació del Grup Municipal de VALC

 .

Bon dia companyes.

Del 3 al 12 d’octubre de 2016, València en Comú obri convocatòria, dirigida a persones jurídiques o professionals autònoms, per a contractar els seus serveis, per tal de realitzar l’avaluació del Grup Municipal i del Grup de la Diputació de València en comú, donant així compliment al mandat recollit en els nostres documents organitzatius.El procediment el promou el Plenari de València en Comú i l’executa, per mandat, la Comissió Coordinadora de València en Comú.

Totes aquelles persones o entitats que vulguen participar hauran d’enviar les seues ofertes a:

amb l’assumpte “Convocatòria Avaluació”.

Es valoraran positivament aquelles ofertes que, a més d’oferir un preu més avantatjós, incloguen experiència provada en la realització d’avaluacions a altres plataformes ciutadanes, partits polítics o organitzacions socials; ús de tècniques participatives que possibilitin la implicació en el procés de la plataforma ciutadana així com la generació de documentació i materials d’anàlisi i la col·laboració en la devolució de resultats als/les participants de la plataforma.

El dia 13 d’octubre del 2016 es comunicarà la resolució del concurs a la nostra pàgina web.

Comissió de Comunicació de València en Comú

 

València en comú reitera el seu recolzament al Dia de la Visibilitat Bisexual

 

La plataforma municipalista recolza tots els actes organitzats per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. 

 

València en Comú (VALC) recolza un any més els actes que Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha organitzat amb motiu de la celebració, aquest divendres 23 de setembre, del Dia de la Visibilitat Bisexual, una iniciativa que va tenir lloc per primera vegada en 2007 amb l’objectiu de “celebrar i visibilitzar l’orientació sexual de les dones i homes bisexuals en tots els àmbits de la nostra societat”, segons es manifesta des de VALC. La plataforma municipalista anima a la ciutadania a participar en les activitats de carrer organitzades a València “contra els prejudicis, el masclisme i, sobretot, contra la invisibilitat que viuen i pateixen diàriament les persones bisexuals”. Entre aquests actes, destaca la concentració prevista per a les 19:30 d’aquesta vesprada en la Plaça de la Verge. S’ha previst també un sopar i la projecció d’una pel·lícula amb debat posterior.

 València en comú recolza també la crida i manifest de la Federació de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) en el qual s’insta a reivindicar “el lloc de les persones bisexuals, no solament dins del col·lectiu LGTB sinó en el conjunt de la societat, perquè la bisexualitat l’enriqueix i és una part fonamental d’ella. Quan parlem de bisexualitat parlem de la capacitat de sentir atracció sexual, emocional i/o romàntica per persones de més d’un sexe i/o gènere, no necessàriament al mateix temps, de la mateixa manera o amb la mateixa intensitat. És per açò que defensar la bisexualitat és defensar, representar i promoure la diversitat de les relacions humanes. Demandem una societat més igualitària en la qual les múltiples cares de la bisexualitat deixen de ser invisibilitzades pel monosexisme, aquella imposició social que força a les persones a definir-se com a homosexuals o heterosexuals”. I s’afegeix que “tan perilloses per a la societat són l’homofòbia i la transfòbia, com la bifòbia”.

En aquest sentit, VALC subratlla la seua defensa de les reivindicacions dels col·lectius LGTB i exigeix una major implicació institucional en el “desenvolupament i avanç cap a una formació específica en bisexualitat als i les professionals de la salut, administració pública o educació i una societat millor informada en diversitat sexual i identitat de gènere. Pensem que açò és fonamental per a combatre els estereotips atribuïts a totes les persones bisexuals com a vicioses, promíscues, que estem confoses o en una fase, no som de fiar, etc…”.

València en Comú reitera que, en el Dia de la Visibilitat Bisexual, “es pronuncia contra la bifòbia social i institucional, sumant-se a la justa reivindicació dels col·lectius LGTB que assenyalen i conclouen que ‘la bifòbia i el masclisme sempre van de la mà; pel que reivindiquem trencar amb les diferències de gènere per a acabar amb la nostra invisibilitat en tants àmbits de les nostres vides, aportant referents dins de la societat, amb la finalitat de empoderar-nos com a persones bisexuals i obrir camí a les futures generacions perquè visquen plenament la seua afectivitat i/o sexualitat’.

Des de València en Comú, una vegada més, sostenim i defensem els mateixos drets per a totes les persones, també per a les quals, com en aquest cas, tinguen l’orientació sexual que tinguen. “Les persones, sempre primer”.

Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

Dos anys després

 

Fa hui dos anys, aquell 23 de setembre del 2014, en una Assemblea històrica al Teatre Micalet de València, començàrem a somiar este projecte que hui és València en Comú.

 

dos-anys-despres_seg

Les que estàvem allí érem conscients que l’únic camí per a tirar un govern antisocial i corrupte del Partit Popular era per mitjà de la unió de les forces transformadores que havíem estat tots estos anys juntes als carrers exigint una ciutat per a la seua gent.

Després de 25 anys, teníem una ciutat feta per al negoci de grans empreses i atractiva per a la corrupció, que donava l’esquena als barris i als veïns i veïnes. Per això, una diversitat de persones -procedents d’organitzacions polítiques i de moviments socials-  decidirem passar a l’ofensiva i constituir una plataforma municipalista que es presentarà a les eleccions per a tornar València a la seua gent.

València en Comú va arribar a les institucions al juny del 2015 i, hui, seguim sentint-nos com a intruses dins de les institucions… I així volem seguir; sempre amb un peu al carrer -amb la nostra gent- i un altre en la institució, per a garantir que les reivindicacions ciutadanes formen part de l’agenda política.

No volem renunciar a res. Vam vindre per a canviar-ho tot, per a construir, entre tots i totes, una ciutat habitable, on les persones estiguen en el centre. Una ciutat solidària, transparent, sense desnonaments, sense retalls socials, abraçant la diversitat, fent del compliment dels drets humans una realitat i on totes les persones podem viure amb dignitat.

Des de València en Comú hui, 23 de setembre, ens tornem a comprometre amb els nostres veïns i veïnes. Continuem amb il·lusió i força construint juntes una unitat popular de les forces transformadores que continue impulsant una societat més democràtica, participativa, igualitària, plural, justa, inclusiva i diversa.

 

Davant l’intent de frau detectat, comencem de nou

 

Obert el procés d’inscripció telemàtica a València en Comú

 

Després del Plenari extraordinari del passat dia 15 de setembre de 2016 vos fem arribar, a totes les persones inscrites en València en Comú, els acords que allí es van adoptar perquè siguen coneguts per totes.

En primer lloc, assenyalar-vos que es va aprovar elaborar un reglament unificat de votacions. El dit reglament serà elaborat en la Comissió de Metodologia i, una vegada estiga redactat, es portarà a debat i posterior aprovació en Plenari. Només llavors, després d’aprovar el dit reglament, posarem col·lectivament dates per a les eleccions a Comissió Coordinadora, Comissió de Finances, Comissió de Garanties i Seguiment del Codi Ètic i Vocals de les Juntes Municipals de Districte.

segueix llegint

Ajornament d’eleccions

 

Juntes Municipals de Districte

Benvolguts companys i companyes:

Davant de la situació en què ens trobem, després d’haver-nos enfrontat a un intent de frau en la inscripció d’electors en el cens de València en Comú que utilitzarem per a l’elecció dels/de les nostres VOCALS EN LES JUNTES MUNICIPALS DE DISTRICTE, el Comité Electoral, reunit dissabte passat, 10 de setembre, va decidir prendre en consideració la petició de la Comissió Coordinadora de disposar d’uns dies més per a depurar el cens, salvaguardant les garanties jurídiques de les persones que puguen estar implicades en eixe intent de frau, assegurant la no destrucció de proves e impedint, al mateix temps, que els electores ficticis puguen participar en el procés.

Tenint tot açò en compte, el Comité Electoral, per unanimitat, va acordar:

segueix llegint