El Ple ha acordat instar al diàleg amb els treballadors de l’estiba i la adhesió a la Xarxa de Ciutats per la Justícia i per la Memòria, així com constituir “València, ciutat lliure de CO2”

 

 

El Ple ha acordat instar al diàleg amb els treballadors de l’estiba i la adhesió a la Xarxa de Ciutats per la Justícia i per la Memòria, mesures impulsades per València en Comú al costat de l’equip de govern; malgrat l’abstenció de l’oposició. També impulsada per Jordi Peris regidor de Canvi Climàtic, s’ha llegit i aprovat la declaració institucional “València, ciutat lliure de CO2” que, entre altres aspectes, arreplega les mesures per a “augmentar progressivament les capacitats de l’Ajuntament per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic que ja s’està produint”, implicant en aquest objectiu a la ciutadania.

 

NEGOCIAR AMB ELS TREBALLADORS DE L’ESTIBA

 

En el tram final de la Sessió Plenària de març s’ha aprovat una altra moció, impulsada pel regidor Jordi Peris, en el qual la corporació, després de reconèixer la importància estratègica del Port de València i la necessitat d’actuar amb responsabilitat per a garantir la seua estabilitat, insta al Govern central “a dialogar i negociar amb els treballadores i treballadores de l’estiba la solució al compliment de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu a fi d’evitar noves sancions amb càrrec a les arques públiques per la ineficàcia i nul·la voluntat d’acord demostrada pel govern fins al moment”.

 

Prèviament a l’inici del debat entre els diferents grups polítics ha intervingut Óscar Martínez González, president del Comitè d’empresa de l’estiba en el Port de València, que ha donat pas a la intervenció del regidor Jordi Peris, que ha criticat al Govern Central “per vulnerar els drets dels treballadors i no reconèixer ni una sola de les seues reivindicacions, a més de propiciar un estat d’opinió perquè la culpa es carregue sobre els estibadores”. La regidora Sandra Gómez, al seu torn, ha instat al fet que “es respecte l’acord entre patronal i sindicats i el diàleg social”. També ha dit que el govern “ha deixat que aquest problema li esclate en la cara per motius electoralistes”.

 

Eusebio Monzó (PP) han insistit que es tracta d’un decret europeu, i Narcíso Estellés (Cs) s’ha referit al fet que, a més de complir la sentència, cal reformar el sector i garantir els llocs de treball.

 

A més d’instar al Govern Central al fet que impulse un projecte amb rang de llei que complisca la sentència respectant els drets laborals”, l’Ajuntament ha acordat “traslladar la nostra solidaritat als treballadors i treballadores de l’estiba del Port de València”.

 

CIUTATS PER LA JUSTÍCIA I LA MEMÒRIA

 

També ha sigut el regidor Jordi Peris quinen ha subscrit una altra moció, aprovada amb els vots de l’Equip de Govern, “sobre suport a la querella Argentina i a les víctimes de la repressió franquistes”, amb la qual l’Ajuntament de València expressa el seu respatler “a la querella del Jutjat Nacional Penal i correccional Federal nombre 1 de Buenos Aires per a investigar els crims, tortures, detencions i persecucions duts a terme durant tota la dictadura”.

 

Abans d’iniciar-se el debat ha pres la paraula Lucila Aragó, en representació de les associacions de familiars de víctimes, qui ha recordat que queden “sense obrir milers fosses en cementeris i en cunetes”.

 

A través d’esta moció de Jordi Peris, l’Ajuntament acorda adherir-se a la Xarxa de Ciutats per la Justícia i la Memòria. La regidora Glòria Tello, per la seua banda, ha instat a “recuperar la memòria de totes aquelles persones que mai no han pogut ser soterrades dignament” i ha recordat que “Espanya és el segon país del món amb més persones ‘desaparegudes’”.

 

CIUTAT LLIURE DE CO2

 

Abans de concloure el Ple de març s’ha llegit i aprovat la declaració institucional “València, ciutat lliure de CO2” que, entre altres aspectes, arreplega les mesures per a “augmentar progressivament les capacitats de l’Ajuntament per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic que ja s’està produint”, implicant en este objectiu a la ciutadania.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.