25 d’octubre: Diguem NO a les violències masclistes

Acte a València contra les violències masclistes

Convoca: coordinadora feminista de València

La Coordinadora Feminista de València, dins dels actes de la Campanya anual contra la violència masclista, convoca una concentració-performance per al pròxim dia 25 d’octubre, en la Plaça de la Mare de Deu, a les 12,00 hores.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’estes. Però són més dones assassinades de les que entren en les estadístiques. Altres quedaren amb greus discapacitats, fruit de les brutals agressions que han patit.

Esta violència compta amb 854 dones assassinades, entre 2.004 i 2.015, 47 enguany, 2.015. Parlem de 854 femicidis des de l’entrada en vigor de la Llei Integral contra la Violència de Gènere a l’Estat Espanyol. Esta greu violació dels Drets Humans és intolerable en qualsevol societat.

Cridem també als nous Ajuntaments i Governs Autonòmics perquè ja és hora de tindre com a prioritat adoptar les mesures per a combatre estos feminicidis i el compliment del compromís contra la violència cap a les dones que van firmar els partits polítics el passat 2 de maig.

Perquè els retalls en els pressupostos, la no-aplicació de la llei, la carència de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat el risc i protegit a les dones assassinades, han sigut decisives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament en els governs, locals, autonòmics i de l’Estat, perquè els retalls han sigut i són causa directa dels assassinats de dones. Per això, demanem als nous governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per a fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per este terrorisme masclista i exigir en els governs la implicació que fa falta per a eradicar-ho.

La Coordinadora Feminista de València convoquem i animem a participar en esta concentració a la ciutadania valenciana, dins de la campanya que culminarà amb una gran manifestació contra les violències masclistes a Madrid, el 7 de novembre.

 

Acció: Concentració “Ens falten totes”

Anirem de negre, amb algun detall violeta o lila. Diferents dones llegiran poemes escrits per dones poetes.

25 d’octubre, 12,00 hores. Plaça Mare de Déu.

Convoca: Coordinadora Feminista de València.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.