El Ajuntament advoca per aplicar “criteris ètics” a l’hora de comprar

 

 

Presentació Mundial del Comerç Just.


“El cost energètic d’un producte, la proximitat del seu orige així com les condicions en què s’ha el·laborat son criteris que s’han de tindre en compte a l’hora d’adquirir un producte”. Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, s’afegit hui a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, una commemoració que reivindica que l’activitat comercial ha de beneficiar els més vulnerables i ser un motor per lluitar contra la probresa i l’explotació, el canvi climàtic i la crisi econòmica.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha assistit a la presentació del Dia Mundial del Comerç Just, que es celebrarà el pròxim diumenge a l’esplanada de la plaça de l’Ajuntament. Durant l’acte de hui, l’alcalde ha instat a la ciutadania “perquè, a l’hora de comprar, no només considere el preu i reflexiones sobre la seua qualitat i la justícia de la seua producció”.

 

Joan Ribó, que ha advocat per aplicar ”criteris ètics” en el comerç, ha recordat que l’Ajuntament treballa en este sentit. I entre altres accions, ha destacat com exemple, la inclusió de productes de comerç just a les màquines expenedores de begudes calentes dels edificis municipals, que ha impulsat la regidoria de Govern Interior.

 

Per la seua banda, el regidor de Cooperació Internacional i Migració, Roberto Jaramillo, ha explicat que l’actual corporació promou el producte de proximitat així com la comercialització de productes que no es poden cultivar a prop però afavorixen les relacions més justes i solidàries entre els països del Nord i el Sud.

 

Jaramillo ha celebrat que la plaça de l’Ajuntament siga, de nou, l’escenari per a gaudir del Dia Mundial del Comerç Just, amb un programa ple d’activitats per a tots el públics, mentre la presidenta de la Coordinadora de ONG’s que organitza este esdeveniment amb el suport de l’Ajuntament, Trinidad Blanch, ha convidat tots els veïns i veïnes perquè coneixen este tipus de comerç i reflexionen sobre la seua importància”.

 

En la mateixa línia, la secretaria autonòmica de Cooperació, Zulima Pérez, ha manifestat que l’administració valenciana “és conscient del greuje que per els països empobrits tenen les regles del comerç internacional”.

 

 

FESTA DEL COMERÇ JUST

 

Les activitats del diumenge començaran a les 11 del matí amb l’actuació de Takones Rumberos Social Club DJ, circ, tallers infantils de reciclatge, dibuix i manualitats, jocs i contacontes, que es perllongaran durant tot el dia.

 

També durant la jornada, es podran visitar els llocs d’informació, degustació i venda de productes de comerç just, i una exposició d’il·lustradors i humoristes gràfics com El Trencat i Forges, en la qual -en deu dibuixos- expliquen deu raons per a consumir d’una forma més responsable i justa.

 

Durant el matí, a més, les famílies podran gaudir del concert infantil de The Rockin’ Xics, i ja a la vesprada seguirà la música de Takones Rumberos, la Batukada Borumbaia, i, per a tancar, els concerts gratuïts dels grups valencians Badlands i Inèrcia, que presentaran els seus últims treballs.

 

Amb estes activitats festives -que compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i l’EMT-, es vol mostrar que hi ha formes de consumir més responsables, respectant el medi ambient i drets bàsics com el de l’educació de xiquetes i xiquets o el dret a unes condicions laborals dignes i iguals per a homes i dones.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.