Benicalap rebrà 3,8 millons d’euros per a projectes d’investigació en sostenibilitat

 

El pròxim mes de març es posarà en marxa el projecte europeu Grow Green que, durant els pròxims 5 anys, injectarà una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. Es tracta d’una iniciativa que lidera València juntament amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Wroclaw (Polònia) i Bujan (Xina). Així ho han anunciat hui el regidor d’Innovació, Jordi Peris; la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, que han subratllat la importància del projecte.

 

La iniciativa consistix en la busca i el desenvolupament de solucions basades en la naturalesa que puguen donar resposta als reptes i necessitats que plantegen les ciutats hui en dia. Es tracta d’accions relacionades amb els desafiaments del canvi climàtic i la sostenibilitat, ha explicat Jordi Peris, que es definiran i desenvoluparan en les quatre ciutats líders del programa (n’hi ha tres més que participen com a seguidores), i que seran mesurats, analitzats i avaluats amb l’objectiu final de replicar i aplicar els projectes en altres ciutats.

 

Han subratllat la importància que l’espai de desenvolupament del programa siga el barri de Benicalap, “un dels més castigats per la crisi econòmica, i també un dels més oblidats de la ciutat, però que ara rebrà un important paquet d’inversions que redundaran en la seua revitalització i la seua dignificació”, ha assegurat Peris.

 

Les accions concretes que es realitzaran en este marc són de doble caràcter: mediambiental i urbanístic. Han anunciat la rehabilitació dels jardins de l’entorn del Casino de l’Americà i l’Alqueria de la Torre, així com la definició d’espais verds periurbans per a la connexió horta-ciutat. Per la seua banda, el delegat de Desenvolupament Urbà, ha qualificat el projecte d’“iniciativa molt benvinguda, perquè contribuirà a accelerar l’ampliació del Parc de Benicalap, un projecte que porta anys aparcat”, segons ha denunciat.

 

De manera paral·lela, i tal com ja es preveu en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, en el marc del programa Grow Green també s’impulsaran nous itineraris verds per a facilitar la comunicació dels barris (en este cas, Benicalap) amb el centre de la ciutat.

 

EUROPA ESTARÀ MIRANT A VALÈNCIA

“El projecte Grow Green és una iniciativa que ens posa en el mapa”, ha assegurat Jordi Peris, “ja que es tracta d’una línia de treball fonamental en la Unió Europea”. Segons el regidor, el seu desenvolupament a València “ens permetrà accedir a recursos, entrar a formar part de xarxes de relació i intercanvi, obtindre resultats concrets i poder replicar els nostres resultats en altres ciutats, i replicar ací els resultats d’altres ciutats”. “Europa”, ha afegit, “estarà mirant a València”.

 

A més de les actuacions definides en el barri, Peris s’ha referit a una línia específica del programa que reforça la participació de la ciutadania. Es tracta de la referida a la investigació sobre pobresa energètica, en què s’incidirà en la tasca de cocreació de solucions amb les aportacions d’entitats veïnals i cíviques, universitats, empreses, experts i ciutadania en general. Per a això, es realitzaran tallers i convocatòries concretes, sempre amb la premissa de buscar solucions basades en la naturalesa.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.