El Col·legi municipal Fernando de los Ríos comptarà amb noves instal·lacions

 

El Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Fernando dels Ríos, de titularitat municipal, deixarà d’ocupar uns baixos llogats per a instal·lar-se en un edifici de nova construcció al barri de Malilla. La regidora delegada d’Educació, María Oliver, ha informat, en el Consell Escolar, d’esta i altres actuacions que es duran a terme a València en el marc del Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius.

 

La regidora María Oliver també ha donat compte en la reunió de l’esmentat òrgan, en la qual participa la comunitat educativa local, de la posada en marxa de dos nous centres de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb els quals augmentarà el nombre de places disponibles a la ciutat. Concretament amb l’obertura de les unitats de Benicalap i Quatre Carreres, la ciutadania disposarà de 216 noves places, que se sumaran a les actuals i conformaran una oferta de 3.928 places per a aprendre idiomes.

 

María Oliver ha manifestat que, amb esta intervenció impulsada per la Conselleria d’Educació, “s’intentarà pal·liar la tradicional saturació d’estos centres públics d’ensenyament d’idiomes, que solen comptar amb abundant demanda i en la qual sempre queden alumnes sense plaça”.

 

D’altra banda, respecte a les actuacions previstes en el Pla Edificant, la regidora informarà que esta iniciativa autonòmica contempla una primera tanda de 9 obres, 3 de nova construcció i 6 rehabilitacions integrals, que afectaran 8 escoles i un institut. “Algunes d’estes intervencions responen a reivindicacions històriques, com l’Institut de Patraix o el citat col·legi municipal Fernando dels Rios, al barri de Malilla, que ara dignificarà les seues instal·lacions”, explicarà.

 

Els altres centres públics de nova construcció seran el CEIP Sant Àngel de la Guarda, en Jesús, i l’Institut d’Educació Secundària (IES) núm. 41 en Patraix. La regidora explicat que “l’Ajuntament té un compromís i un deute amb el centre de Sant Àngel de la Guarda per a començar al més prompte possible, així com amb l’institut de Patraix, que és una altra reivindicació veïnal”.

 

Els centres on es realitzaran obres de reformes integrals són el CEIP Sant Josep de Calasanz als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Paya a l’Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.