Comença la Trobada València Sud per a reflexionar sobre el futur de l’horta y les relacions amb el territori

 

 Programa de la jornada.

.

 

“De l’expropiació a l’apropiació” és el lema de la Trobada València Sud que se celebra el 12 i 13 de maig a Castellar- l’Oliveral. L’acte inaugural tindrà lloc el 12/5, a les 10.00 h, al Centre Cívic del poble i assistiran el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, i la regidora d’Horta i Pobles, Consol Castillo. La conferència inaugural, “De la preservació a la gestió dels espais agraris”, l’impartirà Josep Montasell, enginyer tècnic agrícola i membre de la comissió tecnicocientífica de la Fundació Agroterritori.

 

Esta jornada, emmarcada dins del Pla d’Anticipació de Castella-l’Oliveral, és una iniciativa de l’AV Castellar-l’Oliveral que pretén enfortir els vincles amb el veïnatge amb la intenció d’evitar l’aïllament i la pèrdua de territori dels pobles de l’Horta Sud. Així doncs, per a tractar de reapropiar-se de l’espai físic, cultural i econòmic expropiat, es plantegen reflexionar conjuntament, i fora de l’acadèmia, sobre els temes que els afecten: planificació territorial, autonomia, infraestructures, entorn natural i desenvolupament local.

 

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació, ha col·laborat en l’organització d’estes jornades en les quals es tractaran diversos temes, com la confluència i les relacions poblacionals, la protecció del territori de l’horta i, sobretot, el futur de València Sud. Dos dies en què s’han programat diverses activitats: conferències, taules rodones, passejades per l’horta i la marjal, tallers, degustació de productes de l’horta, etc.

.
Tota la programació en www.placastellaroliveral.com

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.