Comunicat de la Comissió Coordinadora de València en Comú

 

Sí a una Assemblea Reconstituent. No a la liquidació de VALC.

 

Les informacions aparegudes en premsa estos díes donen a entendre, si no s’emmarquen en la dimensió adequada, que València en Comú (VALC) està en tràmits de dissolució. No és així. Per això, des de la Comissió Coordinadora de VALC volem aclarar una sèrie d’aspectes que permeten a la ciutadania tindre una imatge més completa de la situació. Respecte a les persones que, en les eleccions municipals de 2015 van confiar en este projecte municipalista, les convidem a participar als nostres espais polítics, que són públics i oberts, per tal que siguen elles mateixes les qui prenguen les decissions que determinaran el paper d’esta iniciativa en el govern de la ciutat.

 

Cal recordar, en primer lloc, que mai fins ara s’ha tractat en cap espai orgànic de VALC la possibilitat de la seua desaparició com a plataforma municipalista ni la seua integració en Podem. El que hi ha en este moment és un document firmat per 50 persones que diuen pertànyer a VALC. Afortunadament, som moltes més persones les qui integrem la plataforma. Eixe document, en principi, sembla que serà debatut en el procés assembleari previst per a les pròximes setmanes. No obstant això, fins i tot les postures liquidacionistes estan amparades per la democràcia interna de la plataforma. Esperem que l’acceptació dels procediments democràtics de la qual tan sonvint ens enorgullim serà sincera i no vivim una volta més situacions de boicot, si els resultats no són els desitjats.

 

També volem recordar que en VALC som absolutament conscients del vincle i de la relació de interdependència que hi ha entre VALC i Podem Ciutat de València. Compartim projecte, persones, objectius i lluites. I sabem que la nostra relació, per a servir a la transformació de la nostra ciutat, ha de ser de cooperació lleial i oberta. En este sentit, convé subratllar que la participació d’activistes i càrrecs orgànics de Podem en els espais de treball i decissió de la nostra plataforma és freqüent i reconeguda. Així mateix, no hem d’oblidar que des de fa més d’un any i per la via d’un acord aprovat per les persones que participen en VALC hi ha establerta una relació amb la formació Podem Ciutat de València, especialment pel que toca a alguns membres del Grup Municipal València en Comú. Ben és cert, però, que un dels objectius de la pròxima Assemblea Reconstituent és aclarar la relació entre les dues organitzacions.

 

Algunes persones potser han posat en marxa un projecte que contempla la liquidació dels espais que no poden controlar, però la Comissió coordinadora de VALC pensa que l’existència d’un espai on es pot presentar un document que, ni més ni menys, demana la dissolució de la plataforma és un espai que val la pena conservar. Seguirem donant material a la premsa, però això no és un defecte de VALC, sinó la seua principal qualitat, perquè res ni ningú garanteix la transparència i la participació que un col•lectiu que pren totes les decissions en obert.

 

Salutacions cordials

Comissió de Comunicació de València en Comú

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.