El Consell Social de la Ciutat debatrà de manera extraordinària al voltant de les assignacions previstes per a València en els PGE 2017

 

El Consell Social de la Ciutat de València, en una reunió extraordinària convocada per a dilluns pròxim, analitzarà les conseqüències de la manca d’inversions previstes per a València en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017. L’alcalde, Joan Ribó, creu “molt convenient que els òrgans de participació ciutadana expressen la seua opinió al voltant d’uns comptes que, al parer del govern municipal, entorpeixen el desenvolupament de València”.

 

Ribó considera “essencial” que l’anàlisi dels Pressupostos Generals de l’Estat “vaja més enllà d’allò que expresse el govern municipal. Fins i tot més enllà d’allò que expressen els distints partits amb representació a l’Ajuntament de València. Volem que tota la ciutadania conega les assignacions que el govern central preveu per a la nostra ciutat, i que puga expressar la seua opinió”. D’esta manera, l’hemicicle de l’Ajuntament acollirà dilluns, a les 18.30h, als membres del Consell social, que analitzaran i debatran les xifres del PGE.

 

L’alcalde ha expressat amb anterioritat la seua “rotunda disconformitat amb el maltracte que rep València per part de Rajoy i el seu ministre Montoro”. En esta ocasió, “i amb els números a la mà, vull explicar quines són les conseqüències si els PGE es queden tal i com estan. Què passarà amb el transport públic, amb la connexió de València amb la seua conurbació i amb la resta del país, amb una infraestructura vital com és el Corredor Mediterrani… sense deixar de banda aspectes com les dotacions a equipaments culturals que haurien de dinamitzar la ciutat”.

 

El regidor Jordi Peris, president del Consell Social de la Ciutat, considera que “València està rebent un tracte discriminatori i que la rebaixa del 32% en les inversions previstes a la Comunitat Valenciana posen en perill la viabilitat i el progrés de la tercera ciutat d’Espanya”. La situació, que Peris qualifica de “greu”, ha fet que els membres del govern municipal hagen decidit reunir al Consell Social “per estudiar la situació i plantejar accions conjuntes amb l’objectiu que s’esmenen els pressupostos durant el seu tràmit parlamentari”.

 

En este sentit, tant Peris com l’alcalde Joan Ribó, han reclamat que “tots els partits polítics, també els de l’oposició, se sumen a la reivindicació d’unes inversions que facen justícia a les necessitats de la ciutat de València”.

 

El Consell Social de la Ciutat es crea en l’Ajuntament de València a l’empara del que disposa l’article 131 de la Llei de Bases de Règim Local, sent un òrgan col·legiat permanent de caràcter consultiu i de participació dels veïns, de les organitzacions socials, econòmiques o professionals de la ciutat, sobre els assumptes més rellevants que afecten a València.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.