El coreògraf valencià Joaquín Collado representarà a Espanya en la Biennal de Jóvens Creadors d’Albània

 

El coreògraf valencià Joaquín Collado representarà a Espanya en la Biennal de Joves Creadors d’Europa i del Mediterrani que se celebrarà a Albània el proper mes de maig. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València que diritge María Oliver, en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Dansa del País Valencià, va realitzar una convocatòria per triar la representació espanyola a l’apartat d’arts escèniques en esta biennal. La comissió avaluadora va destacar per la seua qualitat el projecte coreogràfic de Collado <<Nereo ahogándose>> que compta també amb la participació de Santiago Martínez, Martina Rocosa, Inés Belda i Nicolás Jongen.

 

Joanquín Collado assaja en les instal·lacions del Teatre EL Musical de València, durant tot el mes d’abril i fins a la data de la biennal, la peça Nereo ahogándose. El TEM és, a més, l’escenari triat per a l’estrena absoluta de l’obra després de la seua tornada d’Albània.

 

Joaquín Collado, a pesar de la seva joventut, posseïx una trajectòria destacable com a coreògraf i ballarí en companyies importants en el panorama europeu. Recentment hem pogut vore’l en acció com a intèrpret en el Teatre El Musical amb l’obra Voronia de la Veronal. Un espectacle dirigit per Marcos Morau, un altre jove valor valencià de reconeixement internacional, i i que ha estat guardonat amb el premi nacional de dansa.

 

La regidora de Joventut, María Oliver, reconeix que un dels seus objectius és “promocionar i incentivar la creació artística jove de la nostra ciutat, així com afavorir l’accés a la cultura de la joventut. Ens sentim molt orgullosos de la presència de Joaquín Collado en la trobada de joves artistes més important del món. I, a més, que això ocorri en el marc del Mediterrani, on s’està vivint un autèntic drama, és per a nosaltres molt significatiu. Volem anteposar l’art a la barbàrie”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.