Cultura en Comú_01

Cultura. Alanna Asociación

ENTITAT: Associació Alanna

 

TÍTOL DEL PROJECTE: El meu camí ho decideixo jo

 

LÍNIA D’ACCIÓ: Cultura en Comú

 

DESCRIPCIÓ

Exposició fotogràfica que plasma la realitat que viuen les dones que patixen violència de gènere, a través d’una activitat d’oci participatiu i alternatiu, com és la realització de Camí de Santiago.

A les fotografies es comprova l’evolució física, exterior, i també interior.

En paraules de López i Martínez: “l’art com a teràpia busca indagar en el coneixement intern de l’ésser a través de les emocions estètiques i la seva expressió, especialment quan amb l’exercici de la paraula no hi ha prou o no és suficient”.

L’acte de mirar l’autoretrat és extremadament significatiu en la mesura que es introjecta la imatge observada. Veure’ns reflectida en aquesta imatge que ens transmet una clara visió i actitud, ens obliga a assimilar el simbolitzat i a reconèixer-se en esta. L’autoretrat té esta característica única i ineludible: t’obliga a enfrontar-te amb tu mateixa. Al mirar-te i veure’t, no pots escapar, estàs presenciant el que és innegable: així et veus des de fora, així et veuen els altres.

 

POBLACIÓ DESTINATÀRIA

Directa: la ciutadania en general, tant les dones que pateixen violència de gènere, com la població valenciana.

 

LLOC ON ES DESENVOLUPA EL PROJECTE

Sala d’exposicions amb capacitat per a 100 persones.

 

PER QUÈ MEREIX SER RECOLZAT AQUEST PROJECTE

La violència contra les dones és, probablement, la violació dels drets humans més habitual i que afecta un major nombre de persones en el món, pel simple fet de ser dones.

A Espanya hi ha gairebé 2 milions de dones víctimes de maltractaments i cada setmana, de mitjana, una dona és assassinada. La necessitat d’un tractament seriós del problema, més que una necessitat, és una exigència de la societat. Les dones que patixen violència de gènere necessiten deixar enrere el paper de víctima i tornar a ser persones participatives, apoderades.

 

Tornar a la pàgina de projectes

 

Comments are closed.