Cultura en Comú_05

Cultura. Comité TZD

 

ENTITAT: Comité Ciutadà Antisida de la Comunitat Valenciana

 

TÍTOL DEL PROJECTE: Projecte divulgatiu Històries de VIHda: EL DOCUMENTAL

 

LÍNIA D’ACCIÓ: Cultura en Comú

 

DESCRIPCIÓ

Històries de VIHda és un projecte divulgatiu posat en marxa pel Comité Antisida de la Comunitat Valenciana (CCASCV), que se inicia a finals de 2014 amb motiu del XXV aniversari de la entitat. Durant 2015 el projecte es basa en la difusió online de 20 entrevistes escrites realitzades a persones amb VIH de la mà d’una periodista professional. Després, s’unix el treball de 10 periodistes gràfics valencians i es planteja la primera Exposició Històries de VIHda en el Café Negrito i en l’Octubre CCC de València. També s’organitzen les I Jornades Autonòmiques de Visibilitat del VIH.

Per a 2016, en una segona fase del projecte, es proposa la realització d’un DOCUMENTAL AUDIOVISUAL, que permeta la visibilitat de la malaltia en altres suports i formats, i que propose un nou model de representació de les persones amb VIH, desposseït dels criteris identitaris que s’arrosseguen en el discurs dels mitjans des dels anys 80. El DOCUMENTAL Històries de VIHda és una proposta innovadora de sensibilització social que proposa generar referents socials per a augmentar el autoconcepte de les persones amb VIH i promoure la consciència col·lectiva de prevenció en la societat.

 

POBLACIÓ DESTINATÀRIA

El projecte pretén arribar a la societat valenciana incorporant referències de persones residents a València i organitzant esdeveniments en la ciutat. El documental també podrà arribar a un número indefinit d’usuaris procedents de tota la geografia castellanoparlant, gràcies a les xarxes Internet.

 

LLOC ON ÉS DESENVOLUPA EL PROJECTE

València

 

PER QUÈ MEREIX SER RECOLZAT ESTE PROJECTE

La primera etapa del Projecte Històries de VIHda durant 2015 aconseguix grans resultats a nivell d’incidència social (repercussió mediàtica, participació ciutadana valenciana en esdeveniments, implicació activa en blog i xarxes socials per part de lectors i seguidors…).

Precisament per això, els debats i taules redones que desenrotllem en la ciutat de València van fer evident la necessitat de continuar el projecte, utilitzant formats audiovisuals que permeten la creació i consolidació de nous models de representació de les persones que conviuen amb el VIH en l’actualitat.

 

Tornar a la pàgina de projectes

 

Comments are closed.