Cultura en Comú_10

 

Cultura. Valencia acoge_2

ENTITAT: Valencia Acoge

 

TÍTOL DEL PROJECTE: Visibilitzant l’invisible. Veus des de la immigració

 

LÍNIA D’ACCIÓ: Cultura en Comú

 

DESCRIPCIÓ

A través del teatre social, Visibilitzant l’invisible fa de les persones migrants les protagonistes de la sensibilització de la societat sobre qüestions relacionades amb migració, xenofòbia i racisme. Amb Monòlegs des de l’exclusió, l’obra teatral “Visibilizando a los/las Invisibles” i Anti-Racismo Sobre Ruedas (escenes racistes basades en les seues pròpies experiències actuades i denunciades), als mitjans de transport.

Gràcies a aquest projecte les persones migrants tindran la possibilitat de tindre veu a la nostra societat i de ser subjectes de les seues pròpies experiències. Les persones migrants són marginades, les seues realitats es troben amagades i en moltes ocasions es malinterpreten. Aquestes persones solen tindre poques oportunitats de participar en la construcció d’una societat per a tots, produint en ells una falta d’autoestima i la pèrdua del que deuria ser una contribució important a la societat intercultural.

Aquest procés transformador comença amb les històries que les persones conten sobre les seues vides quotidianes. Facilita la interacció i promou la solidaritat i implicació de persones autòctones i immigrants com creadors i artistes.

 

POBLACIÓ DESTINATÀRIA

Població valenciana. Persones migrants i autòctones.

 

LLOC ON ES DESENVOLUPA EL PROJECTE

Diferents espais públics de València ciutat

 

PER QUÈ MEREIX SER RECOLZAT AQUEST PROJECTE

Es una iniciativa única a l’estat Espanyol. No hi ha representacions basades en les experiències d’un grup de persones migrants de diverses procedències, escrits, desenvolupats i dirigits per ells mateixos. Combina l’objectiu de sensibilitzar, apoderar i crear. Amb aquest projecte donem veu a persones excloses. És un projecte en construcció permanent, els i les participants no són actors professionals, són usuaris de València Acoge, l’impacte transformador és personal i social. El projecte no rep cap finançament des de juny de 2015 i el suport garanteix la seua continuïtat.

 

Tornar a la pàgina de resultats dels suports telemàtics

Comments are closed.