El dia 21 es difondrà el video elaborat per estudiants de secundària “Puja el To Contra el Racisme”

 

Alumnes de Secundària de la ciutat i la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració estan desenvolupant un projecte de sensibilització contra el racisme i la discriminació, que té com a element més destacat la producció d’un vídeo que serà difós el pròxim 21 de març, el Dia Internacional de l’Eliminació la Discriminació Racial.

 

Esta iniciativa forma part del programa ‘Xarxa Puja el To Contra el Racisme’, que du a terme la Regidoria de Cooperació amb la col·laboració de tres entitats d’iniciativa social: Moviment contra la Intolerància, Moviment per la Pau-MPDL i València Acull. L’acció consistix a potenciar l’establiment d’una xarxa de centres d’Educació Secundària de la ciutat, en els quals es duguen a terme accions socioeducatives contra el racisme i la xenofòbia.

 

Tal com ha explicat el delegat de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, la Xarxa Puja el To contra el Racisme “pretén comprometre els centres d’ensenyança secundària de la ciutat en la participació activa contra les actituds racistes xenòfobes, ja que la postura contra les diferents manifestacions de discriminació és de gran importància educativa i social”.

 

La Xarxa oferix als centres educatius adscrits suport i orientació davant de situacions de discriminació racista i xenòfoba, el desenvolupament d’activitats socioeducatives, assessorament per al professorat i alumnat en el disseny, execució i seguiment d’accions, supervisió dels materials de sensibilització proposats i elaborats pels centres, i tallers de formació en cada centre per al professorat i per als alumnes que s’oferisquen de forma voluntària a ser agents de convivència i d’observació contra el racisme. A més, s’hi inclou el desenvolupament de cursos de formació contínua del professorat a través del CEFIRE.

 

De cara a la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, que és el pròxim 21 de març, la Xarxa ha proposat als centres educatius l’elaboració de vídeo que agruparà el conjunt de gravacions realitzades en cada institut o centre educatiu adherit. Serà un compendi d’expressions d’un desig o una reivindicació humanitària i contra la discriminació racista i xenòfoba.

 

A més, es preveu incloure en la part inicial del vídeo una referència al reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La producció del vídeo conjunt i la gravació d’esta primera part la realitzarà, com a col·laboració voluntària, el professorat i l’alumnat del Col·legi Juan Comenius (centre adherit a la xarxa, i en el qual es cursen cicles formatius superiors vinculats a la videocreació). L’elaboració i difusió de la filmació pretén potenciar el sentit de pertinença dels diversos centres educatius a la Xarxa Puja el To Contra el Racisme, i generar un coneixement i interés social sobre esta.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.