Dia Mundial front al VIH/SIDA

logo-sida-02-450x268-11-450x268

Amb motiu del Dia Mundial front al VIH/Sida, que se celebra el pròxim 1 de desembre, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, baix el lema general “Front al VIH. ¡¡Fes-te la Prova!!” s’unix, junt amb la resta d’Institucions nacionals i autonòmiques, a la iniciativa impulsada per ONUSIDA per a millorar el diagnòstic de VIH.

ONUSIDA estima en 36,9 milions de persones que vivien amb el VIH en 2014 a nivell mundial. En 2014 es van produir 2,0 milions de noves infeccions per VIH i van morir per esta causa 1,2 milions de persones.

La via de transmissió més freqüent és la sexual, seguida de la transmissió al compartir material per a l’ús de drogues injectades.

Augmentar el diagnòstic precoç de la infecció i el tractament precoç millora el pronòstic, disminuïx la transmissió a altres persones i augmenta els beneficis que oferixen els tractaments actuals de la infecció per VIH. Este és el principal repte a què ens enfrontem en tota Europa, perquè es considera que l’any 2014 el diagnòstic tardà de la infecció per VIH se situava en un 49,2% dels nous diagnòstics. (Xarxa de Vigilància Epidemiològica VIH/SIDA).

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té com a objectiu principal aconseguir un major control de la infecció per VIH, per mitjà de la prevenció, el diagnòstic precoç i els tractaments adequats, així com la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i la lluita contra l’estigma i la discriminació. Tot açò s’emmarca en l’estratègia de millora de l’abordatge del VIH i de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS).

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té, com a centres específics per al seu abordatge, els Centres d’Informació i Prevenció de la Sida que, des de l’1 de desembre de 2014, es van transformar en Unitats de Prevenció de la Sida i Infeccions de Transmissió Sexual (CIPS i ITS) que, mantenint el seu caràcter preventiu, han ampliat les activitats individuals i comunitàries a les relacionades amb el VIH/SIDA i les ITS.

Per a accedir als CIPS i ITS n’hi ha prou amb cridar al telèfon d’informació gratuïta. No cal presentar cap documentació per a ser atès.

Informació:

*Unitats de Prevenció de la Sida i Infeccions de Transmissió Sexual (CIPS i ITS d’Alacant, Castelló i València)

*PROVA GRATUÏTA I CONFIDENCIAL. CRIDA O ACUDIX

*TELÈFON LÍNIA GRATUÏTA: 900 70 20 20

*Horari atenció telefònica de 9 a 14 hores

CONSELLERIA DE SANITAT UNIVERSAL I SALUT PÚBLICA

Bookmark the permalink.

Comments are closed.