El dret d’accés a la informació, protagonista en el pròxim Seminari GO!

 

Seminari GO! és una trobada entre experts en el qual compartir idees de canvi, centrats en les polítiques públiques i gestió de govern. La Delegació de Transparència de la Diputació de València, liderada per Roberto Jaramillo, ha organitzat un nou esdeveniment sota el títol ‘Transparència i dret d’accés a la informació pública. De la teoria a la pràctica’, que se celebrarà en el centre ADEIT el pròxim 29 de maig.

 

Les jornades seran impartides per dos experts en la matèria: Esperanza Zambrano, subdirectora de Reclamacions en el Consell de Transparència i Bon Govern d’Espanya, i Ricard Martínez, director de la Càtedra Microsoft sobre Privacitat i Transformació digital de la Universitat de València.

 

“És necessari dissenyar i aplicar mesures de transparència que s’adeqüen a la nova realitat política”, ha assenyalat Jaramillo. “Els ciutadans estan cansats de mantenir-se al marge de les institucions i volen saber en què s’inverteixen els seus pressupostos”.

 

Aquesta jornada formativa està dirigida a tècnics i gestors de transparència municipals, i té per objectiu proporcionar les eines necessàries per a resoldre qüestions sobre l’accés públic a la informació i la protecció de dades. A més, aquest seminari comptarà amb una “conversa entre professionals”, una lliçó eminentment pràctica sobre els problemes que es troben els tècnics i la seua implicació.

 

Concretament, aquests seminaris són fruit de les enquestes realitzades des de l’àrea de Transparència de la Corporació provincial als ajuntaments. “Ens van indicar una falta de formació en transparència, per la qual cosa l’organització d’aquests seminaris s’han considerat una prioritat”, ha assenyalat Jaramillo. Així mateix, el diputat ha celebrat les actuacions que s’estan duent a terme en nombrosos consistoris de la província, com la creació de portals de transparència en la pàgina web, així com la publicació dels viatges i obsequis a alts càrrecs.

 

Breu currículum dels experts en transparència

 

Esperanza Zambrano ha sigut punt de contacte nacional per al Open Government Partnership (Aliança per a un Govern Obert), a més d’haver col·laborat amb l’OCDE en els seus programes de Gobernança Pública. L’experta aportarà la seua experiència com a assessora en la Comissió de Llibertats Públiques del Parlament Europeu i l’Àrea internacional de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, a més de la participació en conferències sobre transparència i govern obert organitzades per diverses institucions. Més recentment, des de 2015 exerceix com a subdirectora General de Reclamacions del Consell de Transparència i Bon Govern.

 

Per la seua banda, Ricard Martínez conta també amb una dilatada experiència professional. Va ostentar en el passat el càrrec de Cap de Servei de Transparència de la Diputació de València, i actualment és director de la Càtedra Microsoft sobre Privacitat i Transformació digital en la Universitat de València. Martínez ha sigut president de l’Associació Professional Espanyola de Privacitat entre 2011 i 2016, i exerceix una remarcable labor com a responsable de l’Àrea d’Estudis de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. A més, és autor de diverses monografies sobre la matèria que abordarà aquest seminari.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.