Drets i Igualtat en Comú_04

Igualdad y derechos. AFAV

 

ENTITAT: Associació De Malalts D’alzheimer De València

 

TÍTOL DEL PROJECTE: Treballant la memòria – Potenciant l’autonomia

 

LÍNIA D’ACCIÓ: Drets i igualtat en comú

 

DESCRIPCIÓ

Els Tallers de memòria en deterioraments cognitius lleus, donen una ràpida resposta al treball cognitiu en la primera fase on el pacient pot assimilar millor les teràpies i es poden treballar les facultats i habilitats que el malalt encara manté.

Tenen sentit quan es poden mantindre les activitats bàsiques de la vida diària, potenciant la independència i autonomia del malalt.

En l’actualitat amb el temps que es perd en la burocràcia en la gestió d’algun recurs públic, o la dificultat econòmica per a accedir a recursos privats, s’està perdent la possibilitat de potenciar l’autonomia de malalts lleus.

També és molt important arribar a donar informació a les famílies en fases inicials sobre la malaltia, la seua evolució, el tractament perquè puga fer front als canvis.

Des de la nostra entitat percebem que estos pacients no estan tenint resposta social. A més, açò s’agreuja perquè molts són conscients de quina serà la seua evolució.

 

POBLACIÓ DESTINATÀRIA

La població destinatària, són malalts en una primera fase amb un deteriorament cognitiu lleu o moderat que, sense patir de manera certa una demència, podran ser usuaris d’estos tallers per a estimular la seua dependència i autonomia i mantindre les activitats bàsiques de la vida diària.

 

LLOC ON ES DESENVOLUPA EL PROJECTE

Centre de Dia Benicalap Plaça, Vicente Andrés Estellés, 6 baix.

 

PER QUÈ MEREIX SER RECOLZAT AQUEST PROJECTE

Este projecte es mereix un suport, ja que el servici que s’oferix no està cobert per altres entitats ni recursos.

Els pacients amb un deteriorament cognitiu lleu, i inclús amb un diagnòstic de demència molt inicial queden exclosos de les activitats que es realitzen en altres centres.

El perfil dels beneficiaris és persones amb deteriorament cognitiu lleu, menor de 65 anys, amb problemes per a la incapacitat laboral, cònjuge en actiu laboralment i amb fills a càrrec adolescents i en edat escolar, els progenitors del qual, si viuen, col·laboren en el suport a l’entorn familiar de l’afectat.

 

Tornar a la pàgina de projectes

Comments are closed.