Eix Interculturalilat en Comú

 

València en comú segueix reivindicant els drets de les persones migrants i les relacions Nord-Sud des d’una perspectiva igualitària i solidària.

Com defensem en el nostre programa, treballem per a disminuir la pobresa i l’exclusió social tant en la ciutat on formem part del govern municipal com en altres llocs del món perquè les desigualtats no solament s’han de treballar en el local, sinó també en global. Les causes són estructurals i les conseqüències són en tot el planeta. Les accions locals tenen repercussions en el planeta i en les persones de tot el món.

En un món capitalista on la pobresa i la desigualtat són cada vegada més extremes, on la riquesa es concentra en un 1% de la població mundial, on els interessos econòmics, financers i l’espoli dels recursos naturals dels països generen guerres, on les persones han de fugir de les seues cases trobant fronteres, murs i mars, veiem la necessitat de crear l’eix d’interculturalitat amb els següents objectius:

1. Adherir-nos i participar en els Moviments Socials i xarxes de la ciutat en els sectors de migració i Cooperació Internacional.

2. Coordinar l’acció política entre l’eix i la representació institucional de la regidoria de Cooperació Internacional i Migració.

3. Generar espais de debat, reflexió i autoformació a València en comú i a la ciutadania.

4. Donar resposta immediata a temes d’actualitat global i local manifestant la posició de València en comú.

5. Establir aliances amb altres agents socials i polítics fóra de l’Estat Español.

Comments are closed.