El Casal d’Esplai de Rocafort amplia el seu horari d’obertura i funcionarà les 24 hores

 

L’espai d’acolliment situat a Rocafort estarà obert ininterrompudament les 24 hores. Fins al final del març passat, l’espai ha estat funcionant en el marc de la “operació fred”, però ara està canviant el perfil dels usuaris i ha iniciat una transició per a convertir-se en un centre d’acolliment.

 

La Regidoria de Migració i Cooperació ha anunciat que l’espai d’acolliment situat en el municipi de Rocafort, pertanyent al consistori de València, ampliarà el seu horari d’obertura per a arribar a les 24 hores. Este espai ha format part de la xarxa d’acolliment que ha desenvolupat la “operació fred”, una iniciativa que busca donar recer i llit a persones sense recursos per a combatre els rigors de l’hivern i que va finalitzar el passat mes de març. Així mateix també ha sigut utilitzat per les persones que vénen a realitzar treballs temporals en l’agricultura, els coneguts com a “temporers”.

 

La Regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, ha expressat que l’ampliació de l’horari d’este alberg “és una prova més que este consistori es pren molt seriosament el seu compromís adquirit en proclamar a València com una Ciutat Refugi”. La regidora ha explicat que “estem vivint una emergència humanitària a escala global. El que ocorre en la nostra ciutat i altres de l’estat espanyol és conseqüència directa dels actes i acords internacionals del govern estatal, la Unió Europea i altres organismes internacionals en els països on les persones migren forçosament”.

 

València compta ara mateix amb 217 places d’acolliment, de les quals 48 són les habilitades en el Casal de L’Esplai de Rocafort. La regidora Neus Fàbregas Santana ha ressaltat “l’esforç que com a municipi hem fet per a millorar la nostra infraestructura d’acolliment, ja que València ha passat de disposar de 120 places al gener de 2015 a les 217 places en l’actualitat, un increment de més d’un 80%”.

 

Neus Fàbregas Santana ha confirmat que s’està produint un increment important del nombre de persones ateses i de la totalitat d’atencions des de juliol de 2017: “Durant el primer trimestre de 2018 observem un 36.07% d’increment de persones ateses respecte al mateix trimestre de 2017 i un increment del 41.86% quant al total d’atencions realitzades”. Quant a la resolució tècnica de la llicència, considerada necessària des de l’Ajuntament de Rocafort, els dos consistoris treballen per solucionar-ho.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.