EL PLE MUNICIPAL APROVA LES PRIMERES ESTRATÈGIES PARTICIPATIVES DE BARRIS DE VALÈNCIA.

 

Benimaclet, Orriols i Natzaret són els barris de les primeres Estratègies Integrals Participatives de l’Ajuntament de València, que s’han aprovat hui al Ple municipal amb el suport del Govern de la Nau, els vots a favor de Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular. L’objectiu d’estes estratègies  és definir els criteris per a millorar i desenvolupar estos barris en un procés participatiu amb els veïns i les veïnes.

 

“Hem estat treballant amb experts, especialistes i col·lectius dels barris, i hem dissenyat els plantejaments per a millorar la política dels barris”, ha dit Ribó abans del començament del Ple. “Per a nosaltres la participació és fonamental: hem posat ja en marxa els pressupostos participatius, les estratègies de participació en temes urbanístics, de mobilitat, la Taula de Mobilitat, reunions conjuntes, etc., i ara fem un pas important, que són les Estratègies Integrals Participatives”, ha subratllat l’alcalde, qui també ha explicat que s’iniciaran estratègies d’este tipus en altres barris de la ciutat.

.

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas Santana, ha demanat unanimitat en l’aprovació i ha lamentat no haver pogut agilitzar el procés. A més, Fàbregas ha explicat que es tracta d’un projecte pilot, ja que “no s’havia fet abans en este consistori”, i que esta ferramenta innovadora servix per a codissenyar les polítiques públiques i “construir una ciutat més participativa, amable i justa”. Durant el debat, també han participat Antonio Pérez, de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, i Ramón Arqués, de l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, que han donat suport a esta iniciativa davant “la forta demanda de participació”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.