El regidor de Participació Ciutadana i Acció Veïnal acudeix esta setmana a Orriols dins del pla de visites als barris.

(font:   valencia.es)

Jordi Peris (València en Comú), regidor de Participació Ciutadana i Acció Veïnal acudeix esta setmana a Orriols dins del pla de visites als barris.

JORDI PERIS: “ÉS IMPRESCINDIBLE MANTENIR UNA COMUNICACIÓ FLUÏDA I CONSTANT ENTRE ELS BARRIS I L’AJUNTAMENT”.

Garantir la participació ciutadana en la política municipal és una de les prioritats de l’Ajuntament de València, tal com estableix el programa de 36 mesures que van signar els partits que conformen el Govern Municipal. “Per a poder complir amb este objectiu que inclou, entre altres coses, la revisió del funcionament de les juntes municipals de districte, la revisió del reglament de Participació Ciutadana o la posada en marxa de pressupostos participatius, és necessari construir una interlocució fluïda i constant entre els barris i el consistori”, ha manifestat Jordi Peris.

El regidor de Participació Ciutadana i Acció Veïnal va iniciar en el mes de juliol un programa de visites als barris que ara es reprèn amb una trobada en Orriols (concretament en el local d’Orriols Conviu’, en el carrer de l’Arquitecte Rodríguez), on acudiran les associacions del barri i els veïns i veïnes que ho desitgen. Les següents visites són el dimarts 29 de setembre en Natzaret i el 6 d’octubre en Malilla, i continuaran en altres barris la ciutat, que seran oportunament anunciats, cada dimarts de vesprada.

En estos actes, les associacions, plataformes i entitats ciutadanes i els veïns i les veïnes poden fer arribar directament les seues propostes i preocupacions al regidor, i iniciar un diàleg que no s’esgota en la visita, ja que està concebuda com l’inici d’un procés de col·laboració entre l’ajuntament i els barris.

Cal recordar que la Junta de Govern Local va aprovar divendres passat una moció per a la revisió de les set juntes de districte a fi que es convertisquen en vertaderes assemblees ciutadanes, amb capacitat de decisió. El tinent d’alcalde Jordi Peris ha explicat que esta iniciativa “respon a la demanda de construcció de processos democràtics de base en els quals la ciutadania ha d’interactuar amb el govern amb un paper protagonista”.

La revisió es va a dur a terme de forma participativa, és a dir, arreplegant propostes ciutadanes que seran debatudes i analitzades en meses de treball, el fruit del qual serà la modificació del reglament de les Juntes Municipals de Districte.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.