Els col·legis de València acolliran nou residències artístiques

 

Els col·legis de la ciutat de València acolliran 9 residències artístiques durant el curs 2017/18. L’Ajuntament ha publicat la resolució de la convocatòria, una aposta de la Regidoria d’Educació per introduir en la vida educativa de l’alumnat conceptes i metodologies pròpies de la creació contemporània d’una forma participativa i en contacte directe amb els creadors.

 

En aquesta primera convocatòria s’han presentat un total de 44 projectes de disciplines molt variades: arts plàstiques, música, dansa, vídeo, cinema, fotografia, etc. I s’han seleccionat els projectes més innovadors i arrelats al territori, que entenen que l’alumnat ha de tenir un rol actiu en la seua educació.

 

“La iniciativa ha resultat tot un èxit, no només per l’interés que ha despertat i l’elevat nombre de projectes presentats, sinó també per la qualitat de les propostes. S’han buscat discursos que fomenten la reflexió de problemàtiques socials o de gènere i que realitze connexions entre diferents actors socials que existesquen a la zona. L’objectiu que es persegueix és empoderar a l’alumnat i professorat com a creadors / productors culturals i no únicament com a consumidors d’educació o de cultura”, ha manifestat la regidora d’Educació María Oliver.

 

La comissió de valoració ha estat integrada per Maribel Domènech, Doctora en Belles arts i Catedràtica de la UPV;. Marina Pastor, Professora titular del departament d’Escultura de la UPV; i la Cap de la Secció Projectes Educatius.

 

Les propostes seleccionades són: Tabú reloaded, de Sofia de Juan; Sobirania alimentària, territori i cultura, d’Anna Roussel Gimeno; Descartats, de Carmen Mayor; Punxa Gestió Cultural; Aula de ecoarte, de Marco Ranieri; No tot ens sembla una merda, de la Lola Boreal; Amb veu pròpia, de la Cosecha Producció Audiovisual; Generap, d’Andrea Corral Rodríguez; Columpiant la dansa, de Marta García Navarro i Manuel Caldito.

 

“Des de la Regidoria d’Educació esperem que l’experiència siga molt gratificant i que l’art, la cultura i la creativitat habiten l’espai de l’aula de la mà dels seus creadors/as”, ha destacat la Regidora Oliver.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.