Els comptes dels grups municipals estan accessibles per a la ciutadania

 

La regidoria de Transparència, Govern obert i Auditoria ciutadana ha publicat a la web de l’Ajuntament els ingressos i despeses dels grups municipals de l’equip de Govern, Compromís, PSPV i València En Comú, i els de part de l’oposició, del Grup Municipal Ciutadans.

 

Les dades dels comptes de despeses i ingressos de la majoria de grups municipals estan disponibles amb accés lliure per part de la ciutadania. La regidora de Transparència, Govern obert i Auditoria ciutadana, Neus Fábregas, ha expressat que “la transparència és per a este Ajuntament un eix vertebrador de la nostra acció de govern. Per açò volem anar més enllà del que marca la Llei de Trasparència i treballar per tindre un Ajuntament el més clar i obert possible”.

 

Encara que la comptabilitat i la documentació justificativa dels grups municipals pertany a cada grup i no es tracta d’informació pública de l’Ajuntament de València, la voluntat de l’equip de govern ha portat a la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana a crear un espai al Portal de Transparència i a la pròpia web municipal, on qualsevol ciutadà podrà consultar la informació econòmica de les despeses realitzades pels grups polítics municipals amb càrrec a l’assignació municipal.

 

En el Ple de març de 2017, seguint les conclusions de la Comissió de Recerca del Cas Taula, es van acordar una sèrie de mesures per a millorar la transparència en l’assignació econòmica als grups municipals. Un dels acords consisteix que els grups municipals tinguen només un número de compte corrent que han de comunicar, així com el nom de les persones físiques autoritzades per a operar amb eixe compte.

 

Un altre dels acords subscrits en aquell ple va ser que els Grups Polítics Municipals no poden rebre aportacions diferents a la subvenció municipal. D’igual forma, es va acordar una major fiscalització de les despeses, amb la presentació de documentació acreditativa. Les despeses del grups municipals es poden consultar al web municipal i també a al portal de transparència.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.