Finalitza el treball de la Comissió de seguiment de “Participa Reina”

 

La comissió de seguiment ha estat constituïda per diferents persones representants dels i les agents socials participants durant el procés de “Participa Reina”: Falla Tio Pep, Ciutat Vella Batega, Amics del Carmen, Associació de Comerciants, Associació de Transportistes ADISLEV, Associació de Taxi, una veïna i la Federació Empresarial d’Hostaleria FEHV.

 

La transformació urbana de la plaça de la Reina es va iniciar amb un procés de participació en el 2016, “Participa Reina”, on durant tres mesos la ciutadania va idear i proposar canvis per a esta plaça emblemàtica de la ciutat.

 

La plaça de la Reina és un dels espais públics més representatius de la nostra ciutat, i el Govern de la Nau va decidir que la seua intervenció requeria d’un procés de participació previ per a millorar juntament amb la ciutadania les seues condicions ambientals, de mobilitat, d’accessibilitat, de qualitat de l’aire i del paisatge urbà.

 

Després del procés participatiu, l’equip redactor del projecte va començar el seu treball transformant les propostes ciutadanes en propostes tècniques. El segon pas per a implementar la participació en el procés va ser la constitució de la comissió de seguiment al desembre del 2017.

 

La funció d’esta comissió ha sigut reunir-se juntament amb l’equip redactor per a intercanviar informació i dur a terme un seguiment de les solucions tècniques propostes per l’equip de redacció a les propostes que plantege la ciutadania en el procés de participació.

 

A l’última sessió de la comissió de seguiment van acudir el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Participació i Acció Veïnal, Neus Fàbregas, per a conèixer l’equip i la seua forma de treballar, i intercanviar idees sobre el procés, així com respondre preguntes sobre mobilitat per part del regidor de Mobilitat.

 

“Este ha sigut un dels primers processos de participació en la trama urbana de la ciutat que ha fet possible transformar les necessitats veïnals en solucions tècniques”. Ha manifestat el regidor Giuseppe Grezzi. 

Neus Fàbregas ha afirmat que “per a la Regidoria de Participació, este procés està sent un exemple de com es pot construir un procés d’aprenentatge comú entre ciutadania i personal tècnic, de com la ciutadania pot fer propostes per a millorar la seua ciutat, i que estes siguen utilitzades com a marc per a la trasformació de la realitat dels carrers i les places de la ciutat”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.