I Setmana de la Innovació Urbana de València

 

El Centre d’Innovació Las Naves han acullit esta semana la I Setmana de la Innovació Urbana de València, una iniciativa dirigida a reflexionar sobre el nou model i els eixos sobre els quals desenvolupar els processos d’innovació a la ciutat. El delegat d’Innovació, Jordi Peris, ha destacat que l’obertura d’esta I Setmana s’ha fet coincidir amb el llançament “del nou model d’innovació a la ciutat, que posem en marxa amb este centre, el Centre Las Naves, que aspira a convertir-se en espai de referència de la innovació urbana a la ciutat”.

 

“El que fem”, ha assenyalat el regidor, “és impulsar un nou model, una nova visió de la innovació que posa les persones primer, i que el que farà és impulsar i promoure processos d’innovació a la ciutat, molt orientada a resoldre els problemes de la mateixa ciutat, i partint de les potencialitats i capacitats que tenim a València”.

 

Peris ha defensat que siguen precisament les capacitats i les iniciatives de la ciutat en matèria d’innovació “un dels elements que ens distingisquen en el futur en el marc de la resta de ciutats. Parlem de la innovació com a element absolutament fonamental per al desenvolupament de les ciutats en el món actual, i esta és l’aposta decidida de l’Ajuntament de València”.

 

Per a això, al llarg d’esta setmana han treballat en una sèrie d’àrees sectorials específiques (com la mobilitat, l’agroalimentació…) que tenen un gran potencial per a produir transformacions específiques per a la ciutat. “Hem partit d’una comprensió del que tenim i quins són els àmbits en què més capacitat de desenvolupament hi ha –sempre partint de treballar-ho amb els actors implicats de la societat civil, del sector privat, de l’àmbit investigador i acadèmic, de les administracions públiques– per a desenvolupar iniciatives innovadores que després puguen ser incorporades i sempre en connexió amb l’elaboració de les polítiques públiques de l’Ajuntament”, ha argumentat Jordi Peris.

 

El regidor ha conclòs la seua intervenció assegurant que “fem innovació per a llançar iniciatives noves que exemplifiquen i demostren formes diferents de fer les coses, de les quals puga apropiar-se l’Ajuntament per a fer una política pública que responga millor a les necessitats de la ciutadania”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.