El III Internet Freedom Festival posa de relleu la necessària perspectiva de gènere en la xarxa

 

El festival que acull Las Naves, centre que lidera Jordi Peris regidor d’Innovació, durant tota esta setmana, compta amb un 47% de dones entre les persones participants. Moltes d’elles són coordinadores i membres d’organitzacions que lluiten per la defensa de la seguretat a la xarxa aplicant la perspectiva de gènere.

 

Els i les participants del festival i el personal de Las Naves s’ha sumat a les 12h a la concentració convocada a les portes del Centre d’Innovació Urbana amb motiu de la reivindicació del Dia de la Dona.

 

El III Internet Freedom Festival (IFF), que acull esta setmana Las Naves de València a 1.200 professionals procedents de 114 països de sectors del periodisme, activisme, desenvolupament de software o disseny, ha posat de manifest la presència femenina en l’encontre.

 

Un 47% de les persones assistents al festival són dones, entre elles, coordinadores, responsables i membres d’organitzacions que lluiten per la defensa de la seguretat i la privacitat en Internet, i condueixen projectes on la perspectiva de gènere és transversal.

 

El festival compta, per exemple, amb la presència de tota una referència en el món de la tecnologia i pionera en l’aplicació de polítiques d’igualtat a Silicon Valley, Valerie Aurora. També s’estan celebrant sessions de treball des de diferents organitzacions com és l’Associació per al Progrés de les Comunicacions (APC), qui treballa des de la perspectiva feminista en els espais hacker, o la Fundació Karisma qui ha creat una aplicació web anomenada «Alerta Machitroll» per a detectar l’emprempta del masclisme i la violència de gènere des de la xarxa.

 

La cofundadora de l’IFF, Sandra Ordóñez, explica que el festival «vol reflexionar sobre l’espai de la dona en la tecnologia lliure, que inicialment era molt minoritari i lluitem cada dia per ampliar-lo. Apliquem eixa perspectiva de gènere tan necessària. Cal eixa ferramenta, cal polítiques inclusives de gènere, de LGTB, volem que la comunitat en tots els escalons siga igualitària», manifesta.

 

Este esdeveniment compta amb el suport de la Conselleria de Transparència, la Diputació de València, la Unió de Periodistes i Las Naves. Les sessions, que duraran fins el pròxim divendres 10, exploren reptes, oportunitats i amenaces d’Internet en projectes locals i globals, i debaten sobre la necessitat de protegir la llibertat d’expressió i els drets digitals de les persones.

 

Concentració a l'Internet Freedom Festival.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.