Jalance i Casas Bajas donen exemple en llançar els seus nous portals de transparència

 

Els pobles més xicotets s’han convertit en vertaders actors polítics a l’hora de donar exemple en matèria de transparència. La Diputació de València ha creat dos nous portals per als consistoris de Jalance i Casas Bajas, sumant-se al programa Transparència 1000 al que ja s’han adherit un total de 52 ajuntaments.

 

El diputat Berto Jaramillo, que encapçala la Delegació de Transparència i Govern Obert de la Corporació provincial, s’ha dirigit personalment als alcaldes dels dos municipis per a presentar-los les pàgines ja operatives, convidar-los a fer suggeriments i reconèixer la col·laboració dels tècnics locals en el projecte. “Ens sentim molt agraïts amb el personal dels ajuntaments de Jalance i Casas Bajas pel compromís i la implicació que han mostrat en tot moment”, ha ressaltat.

 

Així mateix, Jaramillo ha destacat que el Servei de Transparència continuarà treballant per a mantenir actualitzats els portals municipals, que estan a la disposició de la ciutadania. “Els municipis són fonamentals com a espai per al desenvolupament de polítiques públiques, sense oblidar el dret de la ciutadania a conèixer en què s’inverteixen els seus impostos”, ha conclòs el diputat.

 

Municipis xicotets i transparents

 

Durant els últims mesos, la Diputació ha realitzat sessions formatives comarcals per a tots els ajuntaments de menys d’1.000 habitants dins del projecte Transparència 1000. Es tracta d’un projecte clau en l’Estratègia GO!, desenvolupat des de la Diputació de València i oferit en una primera fase als municipis més xicotets de la província però al que també podran acollir-se uns altres amb major nombre d’habitants en noves convocatòries.

 

El programa, que té per objecte prestar suport integral als municipis per a la creació i el manteniment dels seus portals de transparència, ha tingut un gran acolliment i aquesta mateixa setmana s’han sumat dos nous ajuntaments, resultant un total de 52.

 

En la seua segona fase, es proporcionarà capacitació al personal municipal per a desenvolupar les tasques de localització i classificació de documentació rellevant per al compliment dels deures de publicitat activa.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.