Jordi Peris acudix al barri de Benimaclet en la seua primera visita als barris.

El regidor de Participació i Acció Veïnal, Jordi Peris va iniciar dijous passat 30, en Benimaclet, la seua ronda de visites a tots els barris de la ciutat: “la herència de l’anterior administració és una ciutat on la promoció de la participació ha sigut nul·la i tenim el repte de pensar col·lectivament els processos que podem emprendre”.

En la trobada amb l’AAVV de Benimaclet, Jordi Peris va recalcar que “el recorregut pels barris té com a objectiu impulsar processos de participació que incloguen diagnòstics participatius en els quals estiguen organitzacions, entitats i també veïns no organitzats”. La visita a Benimaclet va permetre intercanviar idees sobre la realitat del barri i sobre les propostes que els diferents col·lectius treballen des de fa anys. Benimaclet es presenta com un barri vertebrat i ofereix la possibilitat d’implementar experiències pilot en el terreny de la participació, seguint l’impuls d’alguns projectes que l’AAVV i altres associacions han dut a terme.

Algunes de les propostes presentades per l’AAVV són la realització de mercats de proximitat setmanal amb productes autòctons, l’extensió de l’ajuntament en el barri o la participació de la ciutadania en la cogestió de projectes. Un dels punts centrals tractats va ser el Concurs d’idees Benimaclet Est, una proposta pilot d’urbanisme integrador i participatiu centrada en la transició entre l’horta i la ciutat a partir dels horts urbans del barri, i a la qual es van presentar més de 40 idees.

Jordi Peris va manifestar la voluntat de l’ajuntament de comptar amb la participació ciutadana de forma constant i va plantejar la necessitat de fomentar-la “des d’una perspectiva pedagògica que ens permeta construir una cultura de la participació, per a això és important establir una interacció amb els barris a fi de dialogar sobre les necessitats i urgències i conèixer de primera mà les propostes en les quals treballen”. En el diàleg entre els veïns i el regidor van sorgir qüestions de gran importància com el paper de les juntes de districte i la necessitat de la seua reforma o l’engegada de pressupostos participatius.

Peris es va comprometre a realitzar una segona visita al barri per a mantenir una reunió àmplia amb altres col·lectius, ja que Benimaclet és un barri amb una llarga tradició organitzativa.

En el mes de setembre es reprendran les visites als barris, amb una trobada amb els veïns i veïnes d’Orriols.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.