Jordi Peris anuncia l’ampliació fins al 3 de març del termini per a votar els pressupostos participatius

 

L’Ajuntament ha ampliat fins al pròxim dia 3 de març el termini per a votar en el procés de pressupostos participatius Decidim VLC, a través del qual les ciutadanes i ciutadans poden triar les inversions que desitgen per als seus barris. A més, en este últim tram ha incorporat la possibilitat de votar presencialment en les juntes municipals o les alcaldies dels pobles de València, des del próxim dia 27,  a través del sistema tradicional amb paperetes i urnes. El regidor de Participació ha informat igualment que en els onze primers dies han votat 6.000 persones a través de la web, que ha tingut 70.000 visites i en la qual s’han registrat 14.000 usuaris. 

 

“Les dades de participació després de dos setmanes de votacions del procés de pressupostos participatius Decidim VLC estan sent molt satisfactòries i ja estem acostant-nos a les xifres de l’any passat en tot el període de votacions, per la qual cosa confiem a superar àmpliament els resultats de 2016”, ha destacat Jordi Peris en la roda de premsa on ha informat que en sols 11 dies s’han registrat 6.000 vots, una quantitat que s’aproxima a la xifra total de l’any passat. El regidor de Participació ha revelat que la web Decidim VLC ha tingut ja 70.000 visites i s’hi han registrat 14.000 ciutadans i ciutadanes.

 

Jordi Peris ha anunciat l’ampliació fins al pròxim divendres 3 de març del termini per a votar, així com la incorporació al procés participatiu d’un sistema de votació presencial. “Ampliem el termini de votacions i l’ estenem fins al divendres dia 3 de març, i a més d’ampliar el termini incorporarem la possibilitat, a partir del pròxim dilluns, dia 27,  de votar presencialment a través de paperetes i urnes a la manera tradicional, de manera que cada ciutadana o ciutadà podrà indicar en paper quins són els projectes que desitja per al seu barri”.

 

Amb esta mesura es tracta de “donar facilitats a totes les persones que puguen tindre algun tipus de dificultat o poden no sentir-se còmodes votant a través d’una pàgina web i ens fem ressò de la petició que ens ha arribat de l’entorn d’associacions de veïns i dels centres municipals de persones majors, on hi ha una demanda bastant important de gent que vol votar presencialment i a través d’una papereta, a la qual els oferirem esta possibilitat”.

 

En estes paperetes, en les quals figura el nom del districte i les propostes d’inversió sobre les quals haurà de triar-se fins a la quantia total assignada (mai superar-la), la ciutadana o ciutadà haura d’escriure el seu número de DNI-NIE o passaport “per a evitar duplicitats”. L’horari per a votar en les juntes municipals serà de 9 a 14 hores, als matins, i de 17 a 19 hores, a les vesprades.

 

INVITACIÓ A LA PARTICIPACIÓ

 

Fins al moment, Patraix, Extramurs, Camins al Grau, Benimaclet i Rascanya han sigut els districtes amb més participació de la ciutadania en este procés que decidirà la destinació d’un total de 7 milions d’euros d’inversió repartits en 19 demarcacions, ha informat Jordi Peris, que ha destacat l’alt nivell de col·laboració de les associacions de veïns i altres entitats ciutadanes, així com del personal dels centres municipals de joventut, seus de la Universitat Popular i juntes municipals.

 

Jordi Peris ha tornat a fer una crida a la participació i ha animat tothom “perquè s’involucre i vote, perquè és important que la ciutadania puga decidir sobre quins són els projectes que este ajuntament realitzarà en cadascun dels barris de la ciutat”.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.