Jordi Peris assenyala l’educació com a prioritat en el primer acte conjunt de València en Comú i Podem

Més de dos-centes persones abarroten la sala d’actes del col·legi Cervantes per a assistir al primer míting conjunt de València en Comú i Podem.

La vinculació de Podem amb València en Comú va quedar clara després de la celebració del primer acte electoral conjunt d’ambdós formacions. Jordi Peris, candidat a l’alcaldia per València en Comú, i Berto Jaramillo, candidat a regidor per la plataforma municipalista, d’una banda, i Antonio Montiel, candidat de Podem a la Presidència de la Generalitat Valenciana, i Sergio Pascual, secretari d’organització de la direcció nacional del partit liderat per Pablo Iglesias, junts tots en una taula, van congregar a més de dos-centes persones que van abarrotar la sala d’actes del col·legi Cervantes en la vesprada del dimecres 13 de maig. L’acte va concloure amb entusiasmats crits de “Si es pot” de tots els assistents.

Els palmitos que València en Comú va posar a la venda dins del seu pla de finançament que, com van recalcar els seus responsables, “no passa per demanar préstecs als bancs”, a penes van servir per a mitigar la calor regnant en la sala d’actes del col·legi Cervantes. Més de dues-centes persones van abarrotar el recinte, que es va quedar xicotet, per a assistir al primer míting conjunt de Podem i València en Comú.

Va obrir i va tancar el foc Jordi Peris, candidat de València a l’alcaldia, que va assenyalar la importància de l’acte, el primer míting “pròpiament electoral després d’haver-nos patejat els carrers i els barris de la ciutat i d’haver-nos reunit amb tot tipus d’associacions i col·lectius professionals i socials”. Peris va insistir en el fet que València en Comú “és l’alternativa a la desocupació i a la corrupció que hi ha a València. Volem governar per a fer una ciutat nova”.

Peris va elogiar “el treball de centenars de persones que ens ha permès arribar fins ací”, va tindre una menció especial per als cercles de Podem per la seua labor a favor de València en Comú i va assegurar que “si Podem és la força política que portarà el canvi el canvi en l’Estat Espanyol, València en Comú portarà el canvi a esta ciutat i li va a llevar l’Ajuntament a Rita Barberá”. El candidat a l’alcaldia de la plataforma municipalista va repetir diverses vegades que les seues prioritats són “l’educació, l’educació i l’educació”, va assegurar que “estes eleccions es van a guanyar en el carrer” i va desgranar algunes propostes del programa electoral de València en Comú, “que passa per grans línies com la regeneració democràtica, la participació ciutadana i els drets socials”, subratllant que València en Comú “és part d’un procés de canvi molt més ampli que s’estén per tot el país i del que som l’expressió municipalista”.

Jordi Peris, que, parafrasejant Bob Dylan, va repetir diverses vegades que “els temps estan canviant”, va finalitzar els seus parlaments amb una vibrant afirmació: “Podem diu que el canvi serà ara. Nosaltres, que el canvi serà ací. El canvi serà ara i serà ací, en la ciutat de València”.

El Secretari d’Organització de Podem, Sergio Pascual, va assenyalar per la seua banda que “els partits de la casta estan cada vegada més nerviosos”, va defendre la nova forma de fer política que propugna Podem com “una forma de fer política des de l’emoció”, va fer una crida al rescat de les xicotetes i mitjanes empreses, “que aporten el setanta per cent de l’ocupació que hi ha en este país” i va mostrar la seua esperança a repetir els resultats electorals d’Andalusia, on Podem “va triplicar els vots que va obtindre en les eleccions europees”.

Antonio Montiel, candidat de Podem a la Presidència de la Generalitat Valenciana, va subratllar “el més important per a avançar és comptar amb gent decent”, va acusar al PP d’encarnar a la Comunitat Valenciana “un règim de superba, balafiament i corrupció que ens ha robat fins a la nostra identitat i les nostres tradicions”. Per a Montiel, “els actuals governants valencians han aconseguit que València siga la rialla d’Europa. Davant d’açò, nosaltres no som eixa gent, nosaltres tenim equip, programa, il·lusió, força i cor”. També es va mostrar “orgullós per la candidatura de València en Comú, amb la que compartim tantes coses, entre elles la proposta de fer una auditoria ciutadana, Podem en la Generalitat i València en Comú en l’Ajuntament”. Montiel va acabar la seua intervenció invitant a la ciutadania a “construir un mur per a aïllar els corruptes de la gent”.

Berto Jaramillo, candidat a regidor de València en Comú, i membre de Podem, com va subratllar, va parlar de la participació ciutadana com una qüestió de “voluntat política”, va criticar el funcionament de les actuals Juntes de Districte i va advocar per “una participació global i descentralitzada per la que la gent dels barris prenga decisions sobre les coses que els afecten”.

Aplaudiments i crits de “Si es pot” van jalonar totes les intervencions en què va ser el primer acte electoral conjunt de València en Comú i Podem.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.