Jordi Peris renuncia a la seua acta de regidor, “orgullós d’haver pertangut al Govern de la Nau”

 

 

  Jordi Peris i Áurea Ortiz.

.

 

Jordi Peris, fins al moment, tinent d’Alcalde, portaveu del govern municipal, i regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Participació Ciutadana i Acció Veïnal, i Energies Renovables i Canvi Climàtic, ha anunciat la renúncia a la seua acta de regidor. Deixa tots els seus càrrecs per raons polítiques i personals. Així ho ha explicat, davant els mitjans de comunicació, després de presentar les seues raons a l’alcalde de València, Joan Ribó.

 

Jordi Peris, que s’ha manifestat “orgullós d’haver pertangut al Govern de la Nau i d’haver participat en la seua política, pel canvi social que ha suposat per a la ciutat de València”, ha realitzat un balanç “positiu” dels seus dos anys de gestió política, “entesa esta com un espai per a resoldre els problemes col·lectius”.

 

Tal com ha explicat, la dimissió “no entrava en els seus plans, ja que tenia intenció de seguir exercint els seus càrrecs a l’Ajuntament de València durant la resta del mandat. “Però la posició política en la qual em trobe en este moment, crec que fa que no es donen les condicions necessàries per a desenvolupar el programa polític per al qual vaig ser triat, i per eixe motiu preferisc renunciar, perquè no vull aferrar-me a cap càrrec, perquè el meu compromís és amb la gent que ens va votar el 24 de maig de 2015 i és amb ells amb qui vull ser honest”.

 

El regidor ha fet referència a diverses qüestions del seu propi Grup Municipal i, acompanyat per la secretària del Grup Municipal de València en Comú, Áurea Ortiz, qui també ha anunciat la dimissió del seu càrrec, Jordi Peris ha recordat els seus més de dos anys com a membre del Govern de la Nau, que ha definit com a “fonamental per a esta ciutat”.

 

“Un govern que va canviar profundament la situació en l’Ajuntament de València, un govern en el qual he tractat des del primer moment d’aportar i de construir, sempre tenint en compte les dificultats pròpies del que és un govern tripartit, i tractant sempre d’incorporar la perspectiva social i dels drets de les persones”, ha assegurat.

 

El fins al moment també portaveu de l’equip de govern municipal, ha reiterat “la importància històrica del Govern de la Nau, no solament perquè li ha donat el relleu a 24 anys de govern del Partit Popular, sinó també per la seua fórmula de govern plural, basat en l’acord i en el diàleg, que crec que ha funcionat i que espere i tinc tota la confiança que seguirà fent-ho en el futur”.

 

Pel que fa a la seua experiència política, “difícil, però extraordinàriament estimulant, enriquidora i exigent”, Jordi Perís ha destacat que, en matèria de participació ciutadana, s’han impulsat iniciatives innovadores com els Pressupostos Participatius, “en els quals s’han implicat un 2,3% de totes les persones censades en la ciutat, un percentatge que situa a València entre les primeres urbs de gran grandària (la primera fins a fa uns dies) que treballen amb la ciutadania per a decidir aquelles inversions que afecten la seua vida quotidiana”.

 

“A eixa experiència, que ha de consolidar-se per a complir l’objectiu de canviar la cultura democràtica, se sumen altres com l’elaboració de les bases per a crear centres cívics en els barris, o l’impuls de subvencions de suport a l’associacionisme i estratègies integrals per a treballar en els barris i avançar en models en els quals la ciutadania siga la protagonista de les decisions de ciutat”, ha detallat després d’aclarir que “queda pendent la la revisió del reglamente de participació ciutadana i de les Juntes Municipals de Districte”.

 

En l’àrea de Innovació i Canvi Climàtic, Jordi Peris ha explicat el seu treball per a incorporar “una nova dimensió per a accedir als fons europeus”, i ha destacat la línia de finançament de l’EDUSI, per al programa Va Cabanyal, “que va a canviar la realitat d’un dels barri més castigats i deteriorats de la ciutat”, i altres projectes que duran a València uns 32 millions d’euros com el GrowGreen, el Plastic Circle o el Match Up, “que van a convertir a la ciutat un laboratori contra el canvi climàtic”.

 

“El vessant social també s’ha introduït a Las Naves, on s’han posat en marxa projectes de caràcter social i mediambiental”, ha afegit Jordi Peris, qui ha considerat totes aquelles accions de la seua gestió “que han col·laborat per a transformar la ciutat i el propi ajuntament, i que que han exigit una coordinació de servicis -que ha agraït- per a aconseguir el canvi i donar resposta a les realitats de la ciutat”.

 

Jordi Peris, que ha tingut paraules d’agraïment per als treballadors públics, regidors, i per als altres dos portaveus del Govern de la Nau, ha destacat dos virtuts de l’alcalde Joan Ribó, “la seua claredat i la seua franquesa, que afavoreixen les relacions polítiques”.

 

I amb un al·legat en favor de la política i del feminisme ha finalitzat la seua intervenció, “perquè és un element fonamental de la nostra societat, és l’espai per excel·lència on resoldre democràticament els problemes col·lectius. La crisi i el desprestigi de la política solament és funcional a un model social en el qual impera l’economia i l’individualisme”. Per tant, ha conclòs Jordi Peris, “crec que qüestions com la justícia social, els drets, la igualtat, que són la base de les llibertats reals de les persones, solament tenen sentit des de plantejaments polítics”. També s’ha referit a la transcendència del feminisme en els àmbits personal i polític.

 

Una vegada Jordi Peris formalitze la renúncia a la seua acta de regidor, l’Ajuntament donarà trasllat a la Junta Electoral Central i es proposarà a la persona que substituirà l’edil. Esta substitució es farà efectiva a través d’un Ple.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.