La Comissió del Cas Taula acorda demanar al Govern Central que les compareixences en comissions d’investigació municipals siguen obligatòries

 

En la sessió de la comissió d’investigació del Cas Taula celebrada este matí s’ha acordat, amb el pronunciament contrari del Grup Popular, instar al govern Central perquè les compareixences en les comissions creades en l’àmbit municipal siguen obligatòries i tinguen les mateixes garanties de funcionament i organització que les d’altres administracions. També s’han arribat a acords sobre el funcionament dels grups municipals que garantisquen la seua transparència, però l’elaboració de les conclusions sobre responsabilitats polítiques de l’anomenat “cas Taula” i la valoració del tancament de la pròpia comissió s’ha postposat per a una nova sessió el pròxim 7 de març.

 

“Esta sessió ha sigut molt positiva per alguna de les conclusions a les quals hem arribat. Hi havia tres punts, un dels quals era instar al govern central a establir els mecanismes legals perquè les compareixences en les comissions d’investigació de l’administració local siguen obligatòries, un punt en el qual no hi ha hagut acord perquè el representant del Partit Popular s’ha mostrat contrari”, ha explicat Carlos Galiana, president de la comissió d’investigació del cas Taula, en concloure la sessió.

 

 

DECLARACIONS JORDI PERIS – GRUP MUNICIPAL VALÈNCIA EN COMÚ

“Hem estat esbossant les conclusions relatives a tot el treball que s’ha realitzat fins ara i arribat a un cert consens sobretot quant a com han de funcionar les comissions d’investigació en l’ajuntament, amb l’excepció de la proposta d’instar al govern Central al fet que regule l’obligatorietat de les compareixences, ja que el Grup Popular no ha volgut sumar-s’hi”, ha assenyalat el regidor Jordi Peris, qui ha afegit que esta negativa del representant del Partit Popular “pareix coherent amb l’actitud que ha mantingut durant tot este temps de boicotejar les compareixences de membres d’eixe grup que estaven citats a declarar i que s’han negat a venir”.

 

El representant de València en Comú ha proposat que el treball de la comissió “continua almenys dos sessions més”. “Encara no hem arribat al fons de l’assumpte, que és on entenc que serà més complicat que el consens es produïsca. Des de València en Comú hem plantejat no donar per concloses les tasques d’esta comissió i continuar treballant sobre els expedients que en este moment tenim damunt de la taula”, referint-se en concret “al contracte del que ara sí que tenim tota la informació disponible, que és el relatiu a la Rambleta”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.