La consulta ciutadana d’enguany es farà sobre projectes de ciutat i pobles de València

 

La regidora de Participació Ciutadana, Neus Fábregas, està preparant la que serà la tercera consulta ciutadana de la legislatura i ha anunciat que enguany serà una consulta de “Projectes de ciutat i pobles de València”; és a dir, que les propostes no tindran una àrea geogràfica limitada per districte i que a més, necessitaran una major quantia econòmica.

 

Així ho ha explicat l’edil de València en Comú als representants dels principals agents socials de València, amb els quals es va reunir. Fàbregas ha volgut informar de les novetats en primer lloc als col.lectius de la ciutat, perquè considera que “estos són l’element canalitzador de la participació ciutadana i és indispensable saber quina és la seua opinió per a que puguen contribuir a la millora dels processos “

 

“A tots i a totes ens hauria agradat elegir, si volíem o no, alguns dels projectes que s’han realitzat a tota la ciutat en anteriors legislatures. En les consultes ciutadanes que hem fet estos dos darrrers anys, hi ha idees que han sigut les que més suports han rebut, però que els serveis les han hagut de desestimar perquè eren projectes que afectaven la globalitat de la ciutadania o perquè requerien grans inversions que superaven la dotació pressupostaria destinada al districte per a participació. Des que hem arribat al govern, hem estat treballant a escala districte i considerem que este any és el moment de fer un pas més i fer una consulta ciutadana a escala ciutat”, afirma Fábregas.

 

La consulta ciutadana del 2018 començarà el 19 d’octubre i finalitzarà en desembre. La ciutadania podrà votar telemàticament mitjançant la plataforma de participació DecidimVLC, però també de forma presencial per a afavorir una major participació.

 

En este moment en molts barris de València els veïns i veïnes ja poden comprovar com les propostes que es van aprovar comencen a ser una realitat, ja que un terç de les iniciatives de la primera consulta ja han sigut executades i ara mateix estan en fase d’execució els primers projectes de la segona edició. “Amb les dues consultes anteriors hem anat progressivament ampliant la ferramenta de participació en la ciutat de valència. Es tracta de la primera ferramenta de participació decisiva i real amb la qual ha comptat la ciutadania i que ha permés elegir que volien per al seus districtes”, segons ha manifestat la regidora de participació.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.