La Diputació apropa la cultura de Govern Obert a la ciutadania a través de les xarxes socials

 

La Delegació de Transparència i Govern Obert, que gestiona el diputat Roberto Jaramillo, continua treballant per obrir la Corporació provincial a la ciutadania i generar una cultura de la transparència a través dels 99 projectes desplegats en l’Estratègia GO, per al qual utilitza com a canals de difusió i formació les xarxes socials.

 .
Jaramillo ha explicat que els canals que utilitza el Servei de Transparència perquè qualsevol persona interessada contribuïsca al debat i conega les iniciatives que impulsa la Diputació en aquesta matèria són Twitter (@GO_DIVAL) i Youtube (Govern Obert Diputació de València http://bit.ly/CanalGO), “dues de les xarxes socials més utilitzades per les administracions públiques i pels professionals dedicats a temes d’innovació en elles”.

 .
Principalment, Twitter exerceix com un canal de difusió de les activitats i les accions que organitza el Servei, entre les quals es troben jornades, aplicacions i projectes desenvolupats pel mateix. És el cas de l’eina d’Obsequis i Viatges, de la qual s’extrauen dades que poden resultar d’interès per als usuaris, o el Portal de Transparència de la institució, les actualitzacions de la qual queden reflectides en ‘tuits’.

 .
També “es tracta de donar difusió a projectes i accions en matèria de Govern Obert desenvolupats pels municipis de la província amb els quals treballem, per la qual cosa des de la Diputació animem als ajuntaments i als seus tècnics a compartir aquestes iniciatives a través d’aquest canal”, ha assenyalat el diputat.

 .
D’altra banda, el canal de Youtube s’utilitza per a acostar a la ciutadania diferents recursos formatius entorn de la transparència i la seua aplicació en l’àmbit municipal, com per exemple el procés de tramitació d’un dret d’accés o la implantació de la transparència i l’explicació de la seua utilitat.

 .
De la mateixa manera, la Delegació aprofita aquesta xarxa social especialitzada en el format de vídeo per a posar a la disposició de qualsevol persona interessada les Jornades GO organitzades pel Servei, que versen sobre l’estat actual de la transparència, la importància del periodisme de dades i el paper de les polítiques de Govern Obert en la lluita contra la corrupció. Actualment, es pot accedir a 22 vídeos, que estan sent subtitulats per a afavorir la seua difusió.

.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.