La Diputació finança el foment de la transparència, participació ciutadana i informació pública

.
Ajuntaments i entitats associatives podran sol·licitar subvencions per a projectes i activitats que fomenten la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública fins al pròxim 23 de maig

 

La Diputació de València des de la delegació de Transparència i Govern Obert que lidera Roberto Jaramillo, convoca aquestes ajudes per a beneficiar a ajuntaments i associacions de la província de València amb el ferm propòsit de fomentar la transparència i la participació pública així com donar resposta a l’alta demanda generada per aquestes institucions.

 

Amb aquesta línia de finançament, la Diputació avança un pas més en el compromís adquirit davant la ciutadania per a enfortir la cultura de la transparència i la participació en l’àmbit local amb l’aprovació d’Estratègia GO!

 

Els municipis i entitats locals menors de la província de València que tinguen una població de fins a 50.000 habitants podran sol·licitar aquesta subvenció; que en la convocatòria d’enguany ha incrementat la seua quantia rebent una injecció total de 640.000 euros per al desenvolupament d’actuacions emmarcades dins de dues modalitats; Foment de la Participació Ciutadana i Foment de la Transparència i l’accés dels ciutadans a la informació pública.

 

D’altra banda, la Diputació ha convocat una subvenció de 250.000 euros que anirà a parar a entitats associatives, per a col·laborar amb la realització de projectes i actuacions en matèria de participació ciutadana i foment de la cultura de la transparència.

 

Tant ajuntaments com a associacions disposen de 30 dies hàbils des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) per a presentar la seua sol·licitud, un termini que finalitzarà el pròxim 23 de maig.

 

Tota la informació sobre aquestes línies de subvenció, així com els impresos de sol·licitud i de justificació està disponible en la pàgina web de la Diputació de València i en BOP número 77 de 23 d’abril de 2018.

 

Estratègia de Govern Obert

 

Aquesta mesura s’emmarca dins de l’Estratègia de la Diputació en matèria de Govern Obert per al període 2016-2019, coneguda com a GO! #DiputacioValencia, que incorpora diverses àrees d’acció i múltiples projectes encaminats a enfortir la cultura de transparència i obertura de les administracions públiques.

 

El compromís fonamental de l’Estratègia GO! #Diputació València és el de treballar en el marc d’un vertader projecte d’innovació social i democràtica. Un projecte que té com a fi primera i últim l’apoderament de la ciutadania perquè aconseguisca el poder real de conéixer, controlar i influir permanentment en les qüestions públiques que l’afecten i interessen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.