La fundació INNDEA VALÈNCIA trau a concurs pùblic l´estratègia de desenvolupament urbà sostenible d’el cabanyal.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Jordi Peris, ha anunciat que la Fundació InnDEA València -de la que també és vicepresident- ha tret a concurs públic la formulació d’una Estratègia Integrada de Desenvolupament Urbà Sostenible a València per al període 2015-2020 en l’àrea d’El Cabanyal i ampliable a altres poblats marítims. Esta proposta serà la base per a l’elaboració d’un nou pla respectuós amb el barri, ja que en el ple municipal del mes passat l’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat Valenciana, que arxivara el PEPRI i, en el seu lloc, aprovara unes normes urbanístiques transitòries.

El regidor ha explicat que este concurs públic complix amb la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de tindre una estratègia d’intervenció que permeta accedir als Fons Europeus de Desenvolupament Urbà Sostenible i Projectes Singulars i destinar importants recursos al desenvolupament d’un programa de rehabilitació i renovació del barri d’El Cabanyal des d’una perspectiva integral en què s’aborden aspectes socials, urbanístics, mediambientals i de dinamització econòmica i cultural.

Les propostes que es presenten al concurs públic han de contindre elements com la identificació inicial de problemes i reptes urbans de l’àrea; una anàlisi integrada que permeta identificar debilitats, amenaces, fortaleses i factors clau que es puguen convertir en oportunitats; un diagnòstic i definició de prioritats i objectius; una delimitació de l’àmbit d’actuació; i una programació d’actuacions.

Jordi Peris ha recordat que en el procés d’elaboració de l’estratègia serà clau “la participació i implicació d’associacions i organitzacions del barri i dels veïns i veïnes per a definir col·lectivament les actuacions que donaran eixida a les reivindicacions i necessitats del barri”.

El consistori ha posat en marxa la Comissió per al Cabanyal conformada per regidors amb competències implicades en la rehabilitació i revitalització d’este barri i per veïns i representants d’entitats de la zona, que han treballat en un pla de xoc per a atendre els problemes de neteja, seguretat i convivència. “Són molts anys d’abandó que han portat a una degradació del barri, les solucions a problemes tan complexos han de ser pensades integralment i sobretot consensuades; per exemple per al problema de les ferralleries hem de trobar solucions que permeten a la persones tindre un treball digne i que la seua labor no genere conflictes amb el veïnat”, ha afirmat Jordi Peris.

La presentació d’ofertes a este concurs públic, a què es pot accedir a través del Perfil del Contractant de la web de la Fundació InnDEA (www.inndeavalencia.com) finalitza el divendres 14 d’agost.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.