L’Ajuntament de València continua el seu treball per acabar amb la desigualtat Nord-Sud

 

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la realització de projectes d’educació per al desenvolupament i de cooperació internacional, dues convocatòries claus de la Regidoria de Cooperació Internacional i Migració, “que possibiliten seguir treballant des del municipi per acabar amb les desigualtats nord-sud”, tal com ha informat hui la regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas.

 

S’han aprovat 15 projectes d’Educació per al Desenvolupament, amb un total de 300.000 euros. Estos projectes que es duen a terme en diversos àmbits de la nostra ciutat, “són claus per a aconseguir societat més justes i equitativa. Són projectes d’educació que permeten treballar en la nostra localitat amb infància, joventut, adults i majors perquè siguen conscients de les injusticies socials (mundials i locals). Així com també estos projectes cerquen sensibilitzar i conscienciar per a construir societats diverses i socialment justes”, ha manifestat la regidora.

 

De la convocatòria de Cooperació Internacional s’han aprovat 19 projectes, amb un pressupost total d’1.100.000 €. Estos projectes han anat destinats a accions de cobertura de necessitats bàsiques, de foment de la cultura, d’apoderament de les dones, d’educació per a la comunitat, de salut comunitària…I es duran a terme en els següents països: Burkina Faso, Palestina, Índia, Equador, Bolívia, Perú, Niger, El Salvador, Nicaragua, Colòmbia, Guatemala.

 

“Des d’esta regidoria apostem per la necessitat d’actuar localment en pro de la defensa dels drets humans i la justícia social, i també globalment per a acabar amb les desigualtats mundials i aconseguir un món sense fronteres ni desigualtats” La regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fàbregas, ha declarat “que per açò l’Ajuntament treballa per a traure avant la convocatòria d’Educació per al Desenvolupament que possibilita la transformació a una ciutadania crítica global, però també en projectes de cooperació internacional que treballen per la justícia social entre els països del Nord i del Sud”.

 

A més d’estes dues convocatòries, s’ha aprovat el projecte “La nostra Ciutat, el teu refugi”, amb una dotació de 200.000 euros. Un projecte de sensibilització i de suport a les persones refugiades que arriben a la nostra ciutat. Un projecte que realitza l’Ajuntament de València, des de la regidoria de Cooperació Internacional i Migiració juntament amb Cear-PV, Accem i Creu Roja. La finalitat d’este projecte, que complementa els programes estatals de refugi, és facilitar la inclusió de les persones refugiades en la ciutat de València, per mitjà de la sensibilització i mediació, la formació i el suport amb ajudes extraordinaries.

 

“Este projecte cerca posar les bases per a construir una ciutat refugie, una València oberta, plural i que reconeix la diversitat com una oportunitat per a la transformació social” ha afirmado Neus Fábregas.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.