La regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, es reuneix amb el president del Parlament Sahrauí

.

La regidora de Cooperació i Migració, que ha viatjat als campaments de regugiats del Sàhara Occidental ha mantingut diverses trobades, entre les quals destaquen la reunió amb el president del parlament Sahrauí, Jatri Aduh; amb Hama Salama, Secretari d’organització del Front Polisari; i amb el Coordinador del programa Vacances en Pau del Ministeri de Joventut, Abderrahman Raha, programa que consisteix en l’acolliment de xiquets i xiquetes sahrauís per part de famílies del nostre país, França i Itàlia i en el qual col·labora l’Ajuntament de València sufragant els viatges.

.

El president del Parlament Sahrauí, Jatri Aduh, que ha rebut de mans de la regidora de Migració i Cooperació Neus Fàbregas Santana la carta del alcalde de València, Joan Ribó, per al poble sahrauí, ha transmès la seua “preocupació perquè després de 27 anys d’alto-el-foc la situació està arribant a ser insostenible”. Aduh ha remarcat que “l’única solució és el referèndum proposat per l’ONU”, i ha reconegut que “Europa té un gran paper per evitar què la situació esclate”.

.

Per la seua banda, la regidora Neus Fàbregas Santana ha assenyalat que “després de la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, relativa al fet que les aigües de pesca del Sàhara no formen part del Marroc i per tant queden excloses dels acords pesquers amb este país, potser s’òbriga una nova via jurídica i política per a solucionar el conflicte”.

.

D’altra banda, en la reunió que ha mantingut amb el coordinador del programa Vacances en Pau del Ministeri de Joventut del Front Polisari, a la qual ha assistit juntament amb la presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASP-PV), la regidora ha valorat “este programa, en el qual col·labora l’Ajuntament, i que es basa en l’acolliment temporal de xiquets i xiquetes sahrauís dos mesos a l’estiu per a tenir una altra experiència i seguir transmetent la causa sahrauí”.

.

Per últim, Fábregas Santana s’ha reunit amb Hama Salama, secretari d’Organització del Front Polisari i amb el subdelegat del Front Polisari en el País Valencià per a conèixer de primera mà la realitat que es viu en el Sàhara “des de la perspectiva del seu legítim govern”. Hamma Salama ha destacat que “malgrat l’abandó del govern espanyol, el poble espanyol i les seues organitzacions mostren dia a dia la solidaritat amb el Sàhara”.

.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.