La regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, presenta el Portal de Transparència per a un sector públic local més obert.

 

La regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha presentat el portal en el qual es publicaran les dades generades per les 16 entitats municipals que componen el sector públic local, i que reflecteix “la voluntat del Govern de la Nau de ser cada vegada més transparent i més acesible a la ciutadania, anant més enllà dels límits que estableix la pròpia Llei de Transparència i el reglament municipal”. 

 

“Hem considerat convenient oferir una eina que puga agregar tota la informació de les entitats del sector públic local: organismes autònoms, empreses, fundacions…, de tal manera que es puga localitzar en el Portal de Transparència i Govern Obert Municipal, i al mateix temps que cadascuna d’elles tinga el seu espai de transparència sent autònomes i responsables de mantenir la informació actualitzada”, ha assenyalat la regidora Neus Fàbregas Santana, qui ha afegit que “ha sigut un treball ben coordinat a nivell polític, jurídic i tècnic de per part de molta gent per a poder hui presentar este portal a la ciutadania, i estem molt satisfets dels resultats aconseguits”.

 

Fàbregas, que ha donat les gràcies a totes les persones que han col·laborat en el Portal de Transparència, ha afirmat que “suposa també un nou mecanisme anticorrupció, continuar amb la promoció de la publicitat activa i amb el dret a la informació. Tot açò suposa fer un pas més en el govern obert i ens ajuda a continuar construint una ciutat més transparent i participativa”.

 

En opinió de Fàbregas, “el Govern de la Nau té molt clar que una ciutat més transparent i més participativa ha d’oferir mecanismes com els contemplats en el Portal elaborat per a les 16 entitats que depenen de l’Ajuntament, cadascuna amb la seua autonomia i la seua imatge, però amb una harmonització perquè la ciutadania puga participar i saber què és el que estem fent dins de l’Ajuntament”.

 

ENTITATS

 

Les entitats que formen part del Sector Públic Local de l’Ajuntament de València i que comptaran d’ara endavant amb un portal per a fer transparent la seua gestió són: AUMSA, Consell Agrari Municipal de València, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, EMT, Fundació del Pacte Per a l’Ocupació en la Ciutat de València, València Activa, Fundació Esportiva Municipal València, Policia Local, Fundació Turisme València, Junta Central Fallera, Las Naves, Mercavalència, Palau de Congressos, Palau de la Música, Pla Cabanyal-Canyamelar, Universitat Popular de València i Jardins de València.

 

La regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha destacat que “des de la Regidoria de Transparència tenim molt clar que hem d’acompanyar i donar suport a la resta de regidories i entitats de l’Ajuntament en la tasca de ser cada vegada més transparents. És un camí llarg que fins que arrivaren al govern, no s’havia començat”.

 

La regidora ha explicat que “és voluntat del govern municipal ser cada vegada més transparent i més accessible a la ciutadania, superant els mínims que exigeixen la Llei de Transparència 19/2013 i el Reglament Municipal de Transparència. El Govern de la Nau continua treballant per a donar a la ciutadania tota la informació possible de la seua casa”.

 

Neus Fàbregas Santana ha exposat que “encara que les obligacions de transparència són de totes i cadascuna de les entitats, considerem com a més convenient oferir una eina que puga agregar tota la informació de les 16 entitats del Sector Públic Local (Organismes autònoms, empreses mercantils, fundacions, etc.) de tal manera que es puga localitzar tota la informació en el Portal de Transparència i Govern Obert municipal i alhora cadascuna de les entitats tinga el seu espai de transparència, sent autònomes i responsables de mantenir la informació actualitzada”.

 

La situació de partida era diferent per a cada entitat. D’una banda existeixen diferents figures jurídiques dins del sector, per la qual cosa el compliment de les exigències de transparència era diferent per a cada entitat. Hi havia entitats que comptaven ja amb un portal de transparència, d’altres que no en tenien i unes d’altres que estaven immerses en la seua posada en marxa. Finalment es va optar per una aplicació Web única per a dotar a totes les entitats del Sector Públic Local del seu propi portal de transparència.

 

Finalitzat el projecte existeixen 16 portals de transparència, un per a cada entitat del Sector Públic Local, finançats pel Servei de Transparència de l’Ajuntament de València de la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana.

Portal 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.