La regidora Neus Fábregas va representar l’Ajuntament en la Trobada de Ciutats Refugi

 

La regidora de Cooperació Internacional i Migracions, Neus Fàbregas Santana, va assistir en representanció de l’Ajuntament de València, a la Tercera Trobada de Ciutats Refugi, que va tenir lloc en  la Corunya, amb la participació de més de 20 ciutats (Madrid, Barcelona, Granada, Cadis, Las Palmas de Gran Canaria…). Una trobada que te com a objectiu intercanviar experiències municipalistes en matèria de polítiques de migració, al llarg de la qual es va a tractar el paper de les ciutats en la plena ciutadania, les polítiques de recepció de sol·licitants de protecció i migrants i programes complementaris al sistema estatal d’asil.

 

Des de la Regidoria de Cooperació Internacional es recorda que mentre que el Govern central no fa res per a donar refugi a les 17.000 persones a què es va comprometre, els municipis declarats com a ciutats refugi continuen acollint i treballant per a donar una vida digna a les persones migrants per conflictes bèl·lics (com la guerra de Síria), catàstrofes mediambientals o per motius econòmics. Les ciutats refugi continuen treballant en comú per a acollir en condicions dignes, a pesar de no comptar amb el suport de l’Administració central.

 

Les ciutats refugi denuncien també el que ha passat a Líbia, “on les persones immigrants que hi arriben amb la intenció de viatjar rumb a Europa per a començar un projecte de vida digne troben un mercat d’esclaus, on són venudes i comprades en ple carrer davant de la impunitat internacional”.

 

D’altra banda, les polítiques migratòries i de refugi de la Unió Europea i del Govern central posen en perill les vides de moltes persones que solament volen poder arribar al territori europeu per a millorar les seues vides. Davant de les polítiques repressives que ataquen els drets humans aplicades per la UE, les ciutats refugi continuen fent passos cap a la construcció de ciutats obertes a la diversitat.

 

La regidora Neus Fàbregas Santana ha afirmat que “les ciutats refugi estem orgulloses de la nostra diversitat i apostem per seguir construint ciutats obertes i interculturals que no discriminen les persones per les causes que els han obligat a fugir del seu país”.

 

A més de participar en la trobada de ciutats refugi, la regidora va participar en la taula inaugural de les jornades “Una Europa per a les persones des de la perspectiva descolonial”, on  va explicar la  política municipal que es du a terme des de l’Ajuntament de València en matèria de migració i interculturalitat.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.