La regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració participa en la celebració del Dia d’Àfrica

 

Jaramillo, con Ángela Nzambi y Papa Balla.

.

El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha presentat els actes amb motiu del Dia d’Àfrica, que tindran lloc el diumenge 21 de maig. “Una commemoració que cada any pretén crear espais de trobada, diàleg, reconeixement i intercanvi que enfortisquen les nostres capacitats per a viure junts des de la nostra diversitat”, ha destacat el regidor.

 

Juntament amb Roberto Jaramillo hi han participat els membres de la comissió organitzadora del Dia d’Àfrica, Ángela Nzambi, que a més és coordinadora de la Comissió de Promoció de la Diversitat Cultural, i Papa Balla, vicepresident del Consell Local d’Immigració. Sobre este tema, Jaramillo ha recordat que “el Consell Local d’Immigració va ser una aposta des de l’inici de la regidoria, un espai en el qual decidim que anàvem a treballar les polítiques públiques en col•laboració amb les organitzacions i amb la ciutadania”.

 

Així mateix, el regidor ha explicat que “una de les decisions que es va prendre és que una de les comissions de treball decidiria sobre els actes més reivindicatius al llarg de l’any, que hi havia uns dies que havien de ser de tots i de totes, que havien de fer-nos més forts com a societat, que des de les diferents races, colors i cultures tots podíem aportar”.

 

El Dia d’Àfrica és “una commemoració que cada any pretén crear espais de trobada, diàleg, reconeixement i intercanvi perquè enfortisquen les nostres capacitats per a viure junts des de la nostra diversitat. “Este dia és per a nosaltres molt important per diversos motius”, ha continuat explicant Jaramillo, “i probablement el més important és el de la convivència. Però també és important l’apoderament d’estes organitzacions, dels africans i africanes d’origen que viuen ací i que per a nosaltres ja són valencians i valencianes és molt important”.

 

Papa Balla, vicepresident del Consell Local d’Immigració, ha volgut remarcar que “el Dia d’Àfrica és el dia de la llibertat i de la unió del panafricanisme, per a fer que els països africans siguen més conscients de la importància d’unir-se”. Així mateix, ha destacat que “el repte és construir la convivència entre la població autòctona i la incorporada recentment des de la diversitat d’orígens”.

 

 

DIVERSITAT CULTURAL

 

Per la seua banda, Ángela Nzambi, que a més és coordinadora de la Comissió de Promoció de la Diversitat Cultural, ha explicat que “vull posicionar-me des de la perspectiva de la comunitat africana, de com percebem el fet que se celebre un Dia d’Àfrica a València amb l’auspici de l’Ajuntament. Juntament amb els significats que ja té la festivitat, amb els seus objectius d’unitat, solidaritat, cooperació, vull afegir un significat més i és el reconeixement de la nostra ciutadania”.

 

Nzambi ha volgut recalcar els criteris per a l’organització d’este Dia: “La participació de les persones africanes i d’origen africà en un espai que no és només per a ells, sinó per a tota la ciutadania, i en el qual tots puguem participar”. A més, “vull especificar que és un espai per a les diferents expressions, no es tracta d’una mostra de la cultura africana”.

 

Jaramillo ha recordat que “la població de nacionalitat africana empadronada a València fins a 2016 era de 12.753 persones. Les nacionalitats més nombroses procedixen del Marroc, Nigèria, Algèria i el Senegal”.

 

ACTIVITATS PROGRAMADES

 

El diumenge 21 tindrà lloc als Jardins de Vivers, a partir de les 11:00 h, tallers culturals, batucada Sambala, exposicions, concerts i contes, que recorden el valor de la transmissió oral del seu continent. A més, el 25 de maig, commemoració oficial del Dia d’Àfrica; es farà una conferència a la sala d’actes de la Facultat de Ciències Socials a les 19:00 h.

 

Per acabar, el regidor Jaramillo, Ángela Nzambi i Papa Balla han animat perquè els valencians i valencianes acudisquen a les activitats programades el diumenge 21, qualsevol que siga el seu origen.

 

 

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.