La Regidoria de Cooperació participa a Barcelona en una jornada sobre acollida de refugiats als municipis

 

 

El regidor de Cooperació, Berto Jaramillo, participa hui a Barcelona al costat de representants polítics d’una vintena de ciutats d’arreu de l’Estat, en la Jornada “Ciutats Refugi: Realitats municipals de l’acollida de refugiats”. Un encontre en el qual s’han abordat els reptes i perspectives de futur en l’atenció als refugiats des de les ciutats. I on, també, s’ha aprovat una declaració conjunta en la que s’insta al Govern central  a complir amb els acords de la UE de 2015 per a l’acollida de  17.337 personas refugiades; a reformular els procediments d’atenció social dels demandants d’asil; i a proporcionar la  informació pormenoritzada del destí dels Fons d’ Asil, Migració i Integració (FAMI). A més a més, les ciutats signants  de la Declaració de Barcelona han sol.licitat al Minsiteri d’Afers Extranjers una reunió per a tractar totes aquestes qüestions.

 

Els responsables públics que  han participat en esta jornada han tingut l’oportunitat de posar en comú els problemes que se’ls plantegen a l’hora de dissenyar i implementar els sistemes d’acollida municipals complementaris al sistema estatal. I també han debatut sobre l’impacte del programa estatal de refugi a nivell local.

 

Berto Jaramillo ha aprofitat el fórum per a explicar les línies de treball del projecte  La Nostra ciutat, el teu refugi que l’Ajuntament de València ha posat en marxa junt a tres entitats referents en matèria d’asil: Accem, CEAR i Creu Roja. El projecte La Nostra Ciutat, el Teu refugi té com a objectiu afavorir els processos d’inclusió social del col·lectiu de persones refugiades en la ciutat de València intervenint en quatre àrees de treball: la sensibilització i mediació per a la integració; la primera acollida; la formació; i les ajudes extraordinàries.

 

Des de la Segona Guerra Mundial, assistim a l’èxode més gran forçat de persones refugiades al món. Més de 60 milions de persones s’han vist obligades a abandonar les seues llars i estem veient com moltes d´elles perden les seues vides a les portes d´Europa. Altres, encara que aconsegueixen arribar, no reben una adequada acollida ni protecció. És per això que, segons ha manifestat el regidor de cooperació,  una de les línies principals de la  seua gestió  està dedicada a  desenvolupar el projecte La teua ciutat, el teu refugi. Entre les diverses accions, que fins ara s’han posat en marxa, destaca una APP, de descàrrega gratuïta, per a facilitar el procés d’integració i inclusió de les persones refugiades que arriben a la ciutat de València. L’aplicació facilita la informació de tots els recursos, tan jurídics, socials, administratius, que puguen necessitar en el seu procés d’asil, acollida, integració en la ciutat.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.