La Regidoria d’Acció Cultural posa en marxa la campanya “Tenim un pla. Pla B”

 

Des de 1997, cada 24 d’octubre es commemora el Dia de la Biblioteca. La proposta sorgeix de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada el 1992 durant el conflicte balcànic. Coincidint amb esta data el servei de biblioteques de l’Ajuntament de València presenta un ampli i divers programa d’activitats culturals que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos a les seus dels 31 espais de lectura de la ciutat.

 

“La iniciativa va nàixer per traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humana”, ha manifestat la responsable de l’Àrea d’Acció Cultural, Maria Oliver.

 

De l’1 al 5 de novembre, la ciutadania podrà acudir a la plaça del Llibre (pl. Ajuntament) on s’obrirà un stand-biblioteca infantil-juvenil, on a més de facilitar d’informació, està previst que es realitzen activitats infantils. El dia 1 de novembre, a les 12.30 hores, serà el torn dels contacontes Rebombori i el 2 de novembre, a les 18 h, agafarà la paraula l’escriptor Carles Cano.

 

“La Regidoria d’Acció Cultural ha posat en marxa esta campanya de visibilització i informació, per convidar a la ciutadania a apropar-se als servicis bibliotecaris de València. Des d’esta setmana, i fins a finals de desembre, tots i totes, xicotets i grans, podrem gaudir d’activitats a tota la xarxa de biblioteques disponible arreu dels barris de la ciutat”, ha explicat la regidora Maria Oliver.

 

Les activitats programades van dirigides tant a públic adult com a familiar: contacontes, tallers, conferències, taules rodones, etc. Cal destacar, entre altres, les Jornades “Llibres i lliures. Literatura, llenguatge i canvi social” que tindran lloc a les biblioteques Casa de la Reina, Nova Al-Russafí i Azorín; on a més de debats, tallers, i altres activitats, s’han programat encontres amb els autors.

 

Dimecres 15 i 22 de novembre, de 18 a 20 h, la Biblioteca de Patraix – Azorín acollirà el taller “Imaginació literària, sabotatges afirmatius i lectura feminista”. Dues sessions on es pot aprendre a utilitzar la imaginació literària com una palanca per avançar des d’intuïcions cap a posicions feministes. Serà impartit per Noèlia Adánez, Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la UCM i MBA en Gestió d’Institucions i Empreses Cultural. Per a participar cal inscriure’s prèviament per correu electrònic a bliotecasmunicipales@valencia.es

 

Dissabte 18 de novembre, a les 10.30 h, a la biblioteca del Cabanyal-El Canyamelar – Casa de la Reina hi haurà la jornada infantil “Un conte propi + recitant i coneixent Gloria Fuertes”, en la qual els i les xiquetes podran descobrir heroïnes desconegudes i conèixer la vida de dones oblidades per la història a través de contes i cançons. A més, podran acostar-se a la poesia, elaborant manualment el seu propi quadern de poemes i recitant a Gloria Fuertes en el centenari del seu naixement.

 

El músic i escriptor Xavi Sarrià serà l’encarregat del taller d’“Escriptura creativa”. El lletrista i compositor del grup Obrint Pas ens explicarà les tècniques i els recursos bàsics de l’escriptura. L’objectiu d’esta activitat és adquirir una visió crítica de la literatura i reflexionar sobre l’escriptura com a eina de transformació social; així com sobre l’ús del valencià en la creació literària. Serà el dimarts 12 i dimecres 13 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Cabanyal – el Canyamelar. És necessària inscripció prèvia.

 

La Biblioteca de Russafa-Nova Al-Russafí també acull una interessant programació al llarg d’esta campanya. Un dels plans que ens proposa és la conferència “Encara no és tard per entendre i aturar el canvi climàtic” que impartirà Andreu Escrivà, ambientòleg i consultor en sostenibilitat, dijous, 30 de novembre, a les 18 h.

 

Programa

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.