La Regidoria d’Educació i Joventut porta a València l’exposició “Confliectes de Fronteres”

 

La Regidoria d’Educació i Joventut ha organitzat l’exposició titulada “Conflictes de fronteres”, produïda per la Casa Encendida de la Fundació Montemadrid i Le Monde Diplomatique. Esta mostra, que es posa a disposició dels centres educatius i de joventut, explica el significat de les fronteres i fa un recorregut històric sobre el que suposen hui dia després dels canvis que han viscut al llarg de la història.

 

L’exposició mostra els grans conflictes de fronteres canviants que es produïxen actualment en el planeta per mitjà d’un disseny gràfic fàcil de comprendre, que s’acompanya de textos explicatius i dades que informen de manera didàctica. Tots els continguts expliquen la situació en què es troben els principals focus de fricció en les relacions internacionals, identifiquen als actors i mostren la seua projecció sobre el territori. S’ha realitzat amb fons de Le Monde Diplomatique.

 

“Esta exposició vol contribuir a la formació, coneixement i sensibilització, especialment dels joves, del significat de les fronteres i de com afecten els pobles del món, sobretot els més vulnerables”, ha explicat la regidora d’Educació i Joventut, María Oliver.

 

“Conflictes de fronteres” reflectix com han influït els moviments del passat en el present i encara continuen perfilant el futur dels límits territorials. S’hi pot veure que les línies divisòries entre països solen ser deguts a conflictes, tractats i guerres que han anat dibuixant-les. També reflectix que, a pesar que l’anunciat veïnatge universal semblava haver facilitat els fluxos no solament comercials, sinó també els migratoris, només ha obert les fronteres digitals, però la resta seguixen dibuixant-se i, fins i tot, reforçant-se amb límits selectius.

 

L’exposició, que es pot veure en la seu de la Delegació de Joventut al carrer de Campoamor, 91, podrà ser visitada amb cita prèvia per tots els centres educatius, centres i associacions juvenils que ho sol·liciten a partir del 22 de febrer i fins al 15 de març. És una mostra guiada que inclou la distribució a tots els assistents d’una guia didàctica.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.