La regidoria de Migració treballa perquè els Ajuntaments complisquen el compromís humanitari amb les persones refugiades que la societat civil exigix

 

València acull una jornada en la qual s’analitzarà la situació actual del refugi en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que realitzen acollida del Pla estatal. Esta trobada, organitzada per la Regidoria de Cooperació per al Desenvolupament i Migració que diritge Roberto Jaramillo, pretén “que els representants polítics i tècnics municipals posen en comú les seues experiències i problemàtiques al respecte”.

 

En paraules del regidor de Migració, Roberto Jaramillo, “malgrat les denúncies de les organitzacions socials, comunitats autònomes i ajuntaments que treballen en l’atenció al refugiat, el Govern central incomplix reiteradament els objectius de reubicació i reassentament. No existixen plans coordinats per a gestionar l’acollida i esta situació provoca una depesa econòmica afegida per als ajuntaments que es podria evitar amb una correcta administració i coordinació entre administracions”.

 

Per això, l’Ajuntament de València, “conscient de la gravetat d’esta situació, ha organitzat esta trobada perquè els consistoris, que són la porta d’entrada a la vida en societat dels nostres nous veïns i veïnes, estiguen en condicions de complir amb el compromís humanitari que la societat civil ens exigix en este moment complex i convuls que ens toca viure”, ha explicat el regidor Roberto Jaramillo.

 

Al llarg del matí del dia 6 de juliol se celebrarà un plenari de ciutats refugi del País Valencià en què intervindran representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i on tindrà lloc un debat per a elaborar una declaració conjunta. Alhora se celebrarà una trobada de tècnics d’ajuntaments en el Centre d’Atenció a Immigrants de València (CAI), on a més d’intercanviar pràctiques, també es compartiran projectes sobre l’acollida de refugiats per al bienni 2018/2019.

 

Està confirmada l’assistència a la jornada de les organitzacions CEPAIM, CEAR, València Acull; a més dels responsables polítics dels ajuntaments d’Alacant, Castelló, Pedreguer, Puçol, Alzira, Simat de la Valldigna, Vila-real, Torrent, Foios, Benifairó de la Valldigna, Mislata, Sagunt, Llíria i Xest. A les 12.00 h, al pati A de l’edifici de l’antiga Fàbrica de Tabac, el regidor de Migració, Berto Jaramillo, compareixerà en roda de premsa al costat dels representants dels municipis participants.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.