La Regidoria de Transparència impulsa TransparEnt, una eina d’autoavaluació de la transparència per a les entitats socials

 

La Regidoria de Transparència ha impulsat una plataforma perquè les entitats socials disposen d’una nova eina per a fer autoavaluació de la transparència de la informació que publiquen a les seues pàgines web. L’objectiu d’este projecte, anomenat TransparEnt, és proporcionar a les entitats criteris i eines per a fer una comunicació transparent i de qualitat i impulsar-hi millores que afavorisquen tant cada una de les organitzacions com el conjunt del sector.

 

La regidora de Transparència, Neus Fàbregras, va a presentar esta plataforma, que és el resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de València i el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Global de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

En paraules de la regidora, “la transparència és un valor que resulta imprescindible incorporar per a generar confiança i millorar la gestió de qualsevol institució pública o privada”. Per aixó, ha explicat, “totes les institucions han de treballar per publicar la seua informació completa i intel·ligible que faça possible el diàleg, la participació i el rendiment de comptes de les seues actuacions envers els interessos de tota la ciutadania”.

 

La plataforma TransparEnt, que es pot visitar a la web valencia.transpar-ent.info, oferix a les entitats una eina per a fer autoavaluació de la transparència de la informació que es publica en la pàgina web de l’organització. A este portal també es poden descarregar documents d’autoacreditació del nivell de transparència assolit.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.