La Unió de Periodistes realitzarà un estudi sobre periodisme de dades en València

El projecte impulsat des de la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana servirà per a fer més comprensible la informació municipal.

.

L’Ajuntament ha encarregat un estudi a la Unió de Periodistes Valencians per diagnosticar la situació del periodisme de dades en València i avançar en el desenvolupament d’un Govern Obert. L’objectiu de l’encàrrec és conéixer els punts forts i febles i proposar estratègies que permeten millorar la capacitat dels mitjans de comunicació per a fer arribar de manera intel·ligible la informació que emana del consistori.

.

La regidora de Transparència Govern Obert i Auditoria Ciutadana, Neus Fábregas, i la presidenta de la Unió de Periodistes, Noa de la Torre, han signat hui este acord de col·laboració. La confecció de l’informe costarà 5.000 € i haurà d’estar enllestit abans que finalitze l’any.

.

“Volem apoderar a la ciutadania, facilitant que dispose d’un millor coneixement de què fa l’administració municipal. Si volem un vertader govern obert, s’ha de complementar amb l’ús i comprensió d’estes dades”, ha manifestat l’edil Neus Fábregas.

.

A Espanya, la llei de transparència va entrar en vigor en 2013 i, des d’aleshores, la informació a l’abast dels periodistes és tan abundant que la seua sistematització, anàlisi i interpretació s’ha tornat cabdal. “Les lleis de transparència obliguen a les administracions públiques a rendir comptes als ciutadans. El periodisme de hui requerix professionals que, davant l’allau d’informació continguda en la xarxa, puguen guarir la informació, verificar-la i aplicar tècniques rigoroses per a presentar-la davant la ciutadania. I nosaltres estem convençuts que l’impuls institucional pot ajudar al seu desenvolupament”, ha exposat Fábregas.

.

Des de la Delegació de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana s’han iniciat diverses línies d’acció relacionades amb el periodisme de dades, especialment mitjançant el conveni existent amb la Universitat Politècnica de València que va permetre la creació de la Càtedra de Govern Obert, que es pot consultar a la pàgina web <http://www.upv.es/contenidos/CATGO/indexv.html>.

.

A més a més, a l’administració municipal s’estan fent importants esforços per millorar la informació que posa a disposició de la ciutadania, a través del Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament de València.

.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.