L’Ajuntament de València treballa en un sistema d’assignació d’ajudes centrar en els valors de les Ciutats Refugi

 

Les regidories d’Educació, Habitatge, Migració i Cooperació i Benestar Social estan treballant conjuntament per a generar un sistema d’assignació d’ajudes que facilite l’accés a ajudes a les persones migrants i a les més desafavorides.

 

Segons s’informa des de l’equip de treball constituït per a aconseguir este objectiu, “se està elaborant un protocol especial d’actuació perquè les ajudes de l’Ajuntament de València contemplen un procediment d’acompanyament a les persones que ho necessiten, de manera que puguen accedir amb facilitat a les ajudes que segons la seua situació socioeconòmica els corresponguen. Este nou protocol d’actuació contemplarà un tractament especial per a migrants nouvinguts o nouvingudes a la ciutat i per a aquelles persones i famílies amb rendes baixes”.

 

En paraules de María Oliver, regidora d’Educació i Habitatge, “l’objectiu és que ningú que necessite ajuda de l’Ajuntament es quede fóra. Per açò des del Govern de la Nau s’aposta per una gestió que vetle perquè ningú es quede enrere. El nostre deure és cuidar a la gent de la nostra ciutat, i per a açò treballem incansablement”.

 

Encara que la regidoria de Benestar Social és l’espai tradicional de lluita contra l’exclusió social, les mateixes fonts recorden que en l’actualitat existeixen ajudes per a millorar la qualitat de vida de la població que depenen d’altres regidories, com és el cas de les ajudes al lloguer o el xec escolar. “El model d’ajudes heretat de l’anterior equip de govern tendia a excloure a la població més desafavorida. Per exemple, a l’hora de concedir el xec escolar, durant les dos últimes legislatures l’anterior govern excloïa a prop d’un 13% de les famílies sol·licitants, mentre que després de les modificacions realitzades, les exclusions dels últims anys són d’un 6,4% de mitjana”, s’assegura des de la regidoria d’Educació. 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.