L’Ajuntament aprova el conveni “València Coopera” amb la Universitat Politècnina

 

La Junta de Govern Local ha aprovat la primera edició de la convocatòria de beques “València Coopera”, un programa de mobilitat internacional finançat pel Ajuntament de València i destinat a l’alumnat de la Universitat Politècnica de València per a la realització de pràctiques, treballs de final de grau i tesines de màster, a través de la seua participació a programes i projectes de cooperació al desenvolupament en països d’Àfrica i Llatinoamèrica.

 

Este programa es realitza en col·laboració amb Universitats, ONGD, Organismes Internacionals, entitats socials i altres actors del sistema internacional de cooperació al desenvolupament. Les beques ”València Coopera” establixen un marc de col·laboració entre el Ajuntament i la Universitat Politècnica en un camp, la cooperació internacional, que precisa d’aliances entre els diferents actors implicats.

 

En este cas, eixe vincle també es fa extensiu a les entitats les finalitats de les quals són el desenvolupament i la cooperació internacional, possibilitant que l’alumnat que opte a estes beques puga posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seua formació acadèmica en projectes de cooperació que impulsen estes entitats a tercers països.

 

“Ens sembla que les estades en països del sud que financen aquestes beques són una estupenda forma de sensibilització sobre la cooperació internacional i el paper que juguen dels diferents actors en estos processos”, ha manifestat la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, qui ha ressaltat que “l’efecte multiplicador que el propi alumnat desenvolupa permet també visibilitzar el treball que es fa des de les administracions, i en este cas de l’Ajuntament de València”.

 

La quantia total de l’aportació de l’Ajuntament al programa “València Coopera” és de 24.806 euros. Les beques cobriran despeses de viatge, allotjament, manutenció i cobertura d’assegurances mèdiques durant la estada dels estudiants a tercers països. La convocatòria tindrà un caràcter anual. 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.