L’Ajuntament aprova subvencions per a les arts escèniques per valor de mig milió d’euros

 

La Junta de Govern ha aprovat les subvencions per a les arts escèniques a la ciutat de València que, per primera vegada, també van destinades als espais escènics privats de la ciutat “que programen a companyies locals, amb l’objectiu de donar suport a la producció escènica local”.

 

Així, segons ha explicat la regidora d’Acció Cultural, María Oliver, “la convocatòria d’ajudes a les arts escèniques de l’edició de 2018 compta amb una novetat important respecte a les edicions anteriors. Enguany s’ofereix una partida de 190.000 euros d’ajudes a les sales de programació privada, amb la finalitat de fomentar la programació de companyies locals que afavorisquen al mateix temps el desenvolupament professional dels nostres artistes”.

 

En total, cada espai escènic podrà rebre un màxim de 31.650 euros. María Oliver ha manifestat que “en esta edició pràcticament tripliquem el pressupost de les ajudes pel que fa a la quantitat que havia assignada quan entrarem a l’equip de govern. Estes ajudes han estat consensuades amb el sector perquè siguen el més justes i eficients possibles”.

 

A més de les subvencions als espais escènics privats, hi ha altres quatre convocatòries en este 2018. L’una per a impulsar les produccions locals, amb la qual es pretén satisfer les necessitats d’aquelles entitats “que presenten noves iniciatives i, també, per a les que executen projectes de gran qualitat”. Per a esta ajuda el pressupost global és de 180.000 euros i s’estableix el límit màxim de 20.000 euros per cada projecte.

 

D’altra banda, també hi ha una partida d’ajudes a festivals o circuits escènics de caràcter privat. “Amb este suport es pretén aconseguir una major descentralització de la cultura als barris de la ciutat, per així contribuir a la transformació i cohesió social dels mateixos. Per tant, l’objectiu últim és crear una ciutat i una cultura escènica des de la participació, la sostenibilitat i l’accessibilitat. Els festivals o circuits a subvencionar hauran d’identificar de forma clara l’art escènica de que es tracte, no contemplar les temporades estables i tindre un caràcter innovador”.

 

Per últim, en esta convocatòria també s’ofereix suport als projectes escènics d’especial interès amb un marcat caràcter inclusiu, encaminats a afavorir l’accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques. També se subvencionaran 6 residències artístiques en el Teatre El Musical (TEM) i/o en el Auditori La Mutant, on l’Ajuntament de València es compromet a facilitar als i les artistes els mitjans tècnics necessaris per a la bona realització de les mateixes.

 

BALANÇ CONTORSIONS, FESTIVAL INTERNACIONAL DE CIRC DE VALÈNCIA

 

D’altra banda, la regidora d’Acció Cultural i Educació, María Oliver, ha fet balanç del festival internacional de circ Contorsions, que s’ha celebrat durant el cap de setmana passat. “Unes 8.000 persones han pogut gaudir del festival al llarg dels quatre dies de pasqua, un èxit rotund que ens reafirma en la necessitat de seguir apostant per Contorsions com un Festival de referència internacional de les arts circenses”. María Oliver ha agraït la col·laboració del sector professional del circ valencià, “sense ells no haguera estat possible. Amb la seua participació i implicació no només han demostrat la seua capacitat d’organització sinó també la seua gran vàlua artística”.

 

L’edil també ha mostrat la seua determinació per donar-li continuïtat a este esdeveniment: “des de ja, comencem a treballar en l’edició de 2019 que tindrà lloc també en la setmana de Pasqua. Considerem l’alt valor estratègic que té un festival que ofereix una programació cultural de qualitat en unes dates en les quals els més menuts estan de vacances i la ciutat rep infinitat de visites”.

 

Finalment, la regidora ha recordat que durant estos dies es podrà gaudir del Festival de Dansa València, coorganitzat per la regidoria de Acció cultural amb l’Institut Valencià de Cultura. La regidora ha destacat que és “un exemple de col·laboració entre administracions públiques. L’ajuntament aporta a esta edició la presència entre d’altres de dos premis nacionals de dansa, com ara Daniel Abreu i Israel Galván, este últim actuarà esta mateixa nit en el TEM .

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.